Siffror till procent

Gör om heltal till procent – snabbare än snabbt! Det här enkla men väl dolda knepet lär dig hur man kan göra om heltal till decimaler, eller om du så vill “hur man flyttar decimaltecknet två steg” . Så 10 blir 0,1 och 100 blir 1. Detta är väldigt fiffigt när man fått in massa siffror som ska vara procent, men som inte är formaterat på det sättet som Excel vill se procent-tal.

Man kopierar en siffra, i det här fallet ett hundra, och markerar cellerna man vill ändra och sedan pasta:ar man den med “klistra in special” och väljer “dividera”. Med detta så står siffran kvar i de celler man markerat, men de divideras med det som du hade kopierat. Alltså delat med hundra i det här fallet. Du kan lika gärna dividera med något annat, om du av någon anledning vill det.

Jag är inbjuden att hålla ett föredrag i Saudi Arabia Microsoft Excel & Power Platform Meetup, en global och internationell grupp med roliga och varma människor som träffas digitalt var sjätte vecka och pratar om Excel, Microsoft Power Apps, Power BI och mycket annat. Det är helt gratis, väldigt internationellt med deltagare från hela världen och jag hoppas att du också vill delta! Mitt föredrag heter “The lesser known parts of Excel”.

Det enda du behöver göra är att anmäla ditt intresse genom den här länken: läs mer om Davids föredrag här.

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster 31

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”Siffror till procent”

  1. Tack för dina tips som alltid David! Undrar vad du gör när du säger “tar en copy” eftersom hos mig blir 100 en 1 efter dividera? Vad gör jag fel.

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr