Om mig

Kaffe? Ja tack, nästan alltid!
...som pappa till tre underbara barn behöver man mycket kaffe!

Det började med...

2018 hade jag en dröm om att skriva en bok om Excel, och ge ut den gratis i PDF-format. Jag insåg att jag behövde marknadsföra den, för att få någon mer än min mamma att ladda hem den. Så jag började med ett par videos om Excel som jag lade ut på LinkedIn.

Formatet är ju väldigt enkelt, jag pratar väldigt kort före tipset och väldigt kort efter tipset, och spelar in en funktion eller graf eller vad det nu handlar om där emellan. Det blev väldigt framgångsrikt, jag har över 2 000 000 visningar på mina torsdagstips på LinkedIn.

Min bakgrund

David Stavegård - konsult och expert:

Business Intelligence konsult

Jag  har jobbat med Business Intelligence i stort sätt hela min karriär, som började 2003. Främst är jag van vid att arbeta med Microsoft produktsuite av BI produkter, allt från T-SQL, SSMS, SSAS, SSRS till Power BI.  Det har väl hänt mer än en gång att jag också sneglat på Qlik och Tableau, men rör mig mest obehindrat bland Microsofts produkter.

Jag har jobbat som konsultchef, som konsult, som utvecklare, projektledare, KAM, scrum master och haft diverse andra roller i olika utvecklingsprojekt. Jag brukar säga att jag är som allra bäst mellan teknik och människa, mellan IT-avdelningen och beställarna.

Mitt CV?

Hör av dig så skickar jag det till dig!

Hur gör jag egentligen mina torsdagstips?

Med åren har jag hunnit med många olika sätt att producera mina torsdagstips, både på Mac och PC. Men sedan jag hittade Camtasia, har jag faktiskt slutat leta efter något annat. Jag gillar det programmet otroligt mycket, för det snabbar upp min process avsevärt och är verkligen som klippt och skuret för det jag gör. 

Här är en aktuell lista över det jag använder mig av: 

  • Sony AX-53 videokamera 
  • Røde Lavalier Go mikrofon
  • Zoom H1 audio recorder 
  • Amzdeal 1140w studio light 
  • Lite olika keylights, ljuddämpning, reflektorer och stativ beroende på vilken ljussetup jag för inspelningen.

Vad gäller skärminspelningarna, så använder jag:

  • Camtasia 2020 
  • Logitech C920 HD webkamera
  • Shure sm58 mikrofon
  • Scarlett 2i2 Focusrite externt ljudkort 
  • Cloud lifter (en liten jättebra aktiv booster för ljudet)

Textningen:

Jag textar alla mina torsdagstips för att jag tror att många som ser dem aldrig har på ljudet. Jag föreställer mig att man ser dem på bussen eller spårvagnen påväg till jobbet, och inte vill koppla in hörlurarna bara för en kort film om Excel. Jag gör textningen helt själv manuellt, för även om det finns sätt att få den automatisk eller lägga ut det på någon, så är det ett sätt för mig att gå igenom ljudet en extra gång och då göra omtag av vissa meningar som aldrig blev bra. 

Många undrar om inte textningen tar mycket tid, och visserligen tar den en del tid, men man blir otroligt mycket snabbare på det med åren! Nuförtiden går det rätt fort, när jag dessutom har rätt mjukvara för det. 

// Länken ovan är affiliate-länkar, vilket betyder att företaget betalar en liten kickback till mig om du använder min länk, men du får så klart samma pris som alla andra. // 

I kavaj, shorts och utan strumpor spelade jag in det här introt, nuförtiden har jag oftast vänt kameran åt andra hållet och spelar in mot Ekerö-tavlan i bakgrunden. Leksaker och ovikt tvätt försöker jag undvika att få med i videon.

David i media

Jag har varit aktiv både bland podcasts och på öppna föreläsningar. Jag har samlat lite information om detta på det här sidorna:
Podcasts jag deltagit i

Öppna föreläsningar jag hållit 

Kontakta mig!

Det finns så klart många olika sätt att kontakta mig:
e-post: david  [snabelA] stavegard.se
Telefon: 070-4090882
LinkedIn: länk till mig
Twitter: länk till mig
YouTube: länk till mig
Instagram: länk till mig