En budget mot utfallsgraf, men på ett lite annorlunda sätt!

Här visar jag ett annorlunda sätt att göra en budget mot utfall-graf, för att visa hur man kan göra sin graf lite mindre “Excel:ig”. Det handlar om ett gå in i grafen och ändra så att de är ett stapeldiagram och ett linjediagram. Därefter gör jag om linjediagrammet så att det inte har någon linje, men ändrar så att den har brytpunkter som är markerade.

Ser du förresten ett litet “misstag” jag gör i den här filmen? Jag märkte själv det här “misstaget” när jag klippte den – men jag undrar om det syns även för dig som tittar?

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster 35

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”En budget mot utfallsgraf, men på ett lite annorlunda sätt!”

  1. Hej David,

    Älskar verkligen dina torsdagstips men jag gillar även dina korta filmer. Jag äger ett par bolag som jobbar med kompetensutveckling och utbildning. Vi kommit till en punkt att det är dags att göra liknade filmer som dur gör. Korta och informativa. Jag som VD ska vara ansiktet utåt. Det innebär förmodligen att jag även får göra inspelningarna medan någon av mina utvecklare redigerar filmerna. Vi jobbar i Adobe Creative programflora och videorna kommer redigeras i Premiere Pro. Men jag sitter fast vilket eller vilka program man ska använda för självaste inspelningen av mig och skärmen. Det finns en del ute på nätet men jag gillar att ta genvägar. Jag undrar om du kan introducera kort hur du gör och vilka program, du använder. Där jag givetvis gör rätt för mig att betala ditt timpris. För min del så räcker det med ett par timmar. En timme förberedelse för dig och en timme med mig via Teams. Skulle det vara ok?

    Mvh Stefan

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr