Skapa din egna effektiva tidrapport i Excel – Steg för Steg Guide!

Här får du lära dig hur man kan ställa upp en rapport över arbetad tid på ett smart sätt, på ett sådant sätt att det sedan blir lätt för dig att räkna antalet timmar enkelt.

Det handlar, kan man säga, om att skapa en form av arbetstidsredovisning eller tidslogg, där du själv kan ange hur mycket tid du arbetat – antingen hur mycket du jobbat varje dag – men du kan också använda detta för att registrera tid på ett projekt. Till exempel om du vill skapa en projektuppföljning. Jag har faktiskt själv använt just en sådan här arbetslogg under många år och har varit väldigt nöjd med den.

Här är faktiskt ett exempel på när det gäller att man gör smart design från början, som hjälper dig senare – till exempel gör jag så att jag anger lunchens längd och inte bara när du gick på lunch och när du kom tillbaks. Detta för att det då blir enklare att räkna ut arbetad tid genom att bara dra av så lång tid som du var på lunch. En annan sak du lär dig i den här videon är hur man kan få Excel att visa summerade timmar i Excel på ett speciellt sätt. Vad jag gör här är att få Excel att strunta i om antalet timmar överstiger 24 (för då räknar Excel det som ett dygn (som du inte ser) och ett antal timmar) exempelvis 23 timmar plus två timmar inte förvandlas till en timme (och ett “dolt” dygn), utan förblir i sammanhanget mer korrekta 25 timmar. ja, komplicerat att förklara i ord, titta på videon så kommer du förstå!

Oavsett om du behöver skapa tidrapporter för projektledning, fakturering eller tidsstyrning, kommer den här videon att vara en hjälp, hoppas jag.

Arbetsrapporten jag presenterar här är bara en början så klart.

Är du intresserad av en gratisfil av den här rapporten?

Vill du få en mer “komplett” version av mig? Om många vill det kanske jag skapar en gratisfil åt er. Skriv då bara en kommentar om du skulle vilja ha en sådan gratis Excelfil, och skriv vad du vill att den ska innehålla mer än vad jag presenterar i den här videon.

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster 50

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

7 svar på ”Skapa din egna effektiva tidrapport i Excel – Steg för Steg Guide!”

 1. Tack! Den här var jättebra och kommer till nytta. Jag jobbar lätt övertid så skulle vara bra att få in ytterligare en kolumn där det står om man är på pluss eller minus när dagen är slut, dvs jobbade man mer eller mindre än 7,5h. Jag prövade att lägga en kolumn där normalarbetstid är 7,5 h/dag och sen ta skillnaden mellan den och totala tiden man jobbar. Det fungerade bra så länge det är pluss timmar men det går tydligen inte att ha minus tid. Tips på detta?
  Jag har mycket att lära inom Ecxel ännu…

  Svara
 2. Skulle Gärna ta en gratis excelfil på detta. Skulle vilja ha en som har två tomma kategorier före lunch och två efter så man kan redovisa fler uppgifter samma dag.

  Med vänlig hälsning Tommy

  Svara
 3. Skulle gärna vilja ha en gratisfil av tidrapportering. Eventuellt en slant för att få hjälp med en bra fil.

  Den får gärna innehålla in och utstämpling, samt rast så man kan få fram vad man får för komptid per dag.
  Kanske också något som räknar ut vad man har kvar i komp när man tagit ut lite av det.

  Svara
 4. Hej,
  jag skulle uppskatta att få en Excelfil med OB-tillägg och övertidskolumner.
  Övertid = arbetad tid över 8 tim
  OB = arbetad tid mellan ex 16:30-22:30, 22:30-06:30
  Skulle varit härligt.
  mvh
  Monica

  Svara
 5. Skulle gärna ha en en gratis Excelfil på detta, gärna en som är ett lite mer riktad tidsschema anpassad till ett projekt.

  Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr