Inspirationsföreläsning i Excel

med David Stavegård

Inspirationsföreläsning i Excel

✔ 1-2 timmars inspirationsföreläsning för upp till 20 personer om Excel + 30 min Q&A efteråt

Hur går det till?

Antingen bygger jag föredraget helt på era behov (och då får vi tillsammans bestämma vad jag ska gå igenom), eller så väljer ni själva från min lista med tio olika ämnen inom Excel. Då kan ni välja upp till fyra olika ämnen per timme.

Om ni vill ha två timmars föredrag har vi tio minuters paus i mitten så alla kan ta lite kaffe.

Jag har också börjat bygga upp en katalog med färdiga föreläsningar som du finner one-pagers på nedan.

Varför inspirationsföreläsningar?

Det är svårt att hålla deltagarnas uppmärksamhet under ett längre utbildningspass, och det är sällan så att alla kan avsätta en heldag för att lära sig mer om Excel. Då är det enklare att ta två eller tre tillfällen utspridda över ett par veckor. Då hinner deltagarna dessutom gå tillbaks och öva efteråt och tänka ut följfrågor till nästa tillfälle.

Digitalt eller på plats?

För min del är det roligare att vara på plats då man får mer kontakt med deltagarna och frågestunden brukar bli mer givande, men i dessa tider har många föreläsningar varit digitala och då är det enkelt att spela in dem så deltagarna kan gå tillbaks efteråt och se om delar av genomgången.

Men minns deltagarna efteråt?

Det har visat sig att de flesta deltagarna minns väldigt mycket av det jag går igenom, men efter föredraget delar jag också med mig av de filer jag går igenom så att man själv kan gå igenom dem en gång till för sig själv.

Om ni väljer två timmars föredrag kan ni välja att det ska ingå konkreta och korta övningsuppgifter som deltagarna får göra själva, men så klart med mitt stöd och min genomgång efteråt.

Färdiga föreläsningar

Jag har med tiden hållit en del föredrag fler än en gång, och därför börjat bygga upp färdiga föreläsningar som du kanske också är intresserade av? Här hittar du one-pagers om dem:

Vad säger deltagarna:

Väldigt pedagogisk genomgång följt av att man fick alla filer efteråt så man får experimentera och försöka själv. Filerna innehöll också facit – så man kunde kolla hur David gjort. Jättebra!

Deltagare på undervisning för högskola inriktning inköp och logistik
2021-09-14

Jag lärde mig många nya saker som jag vill jobba vidare med. Genomgången av Pivottabeller var fantastiskt bra, äntligen förstod jag hur man använder dem!

Deltagare från företag i Göteborg
2021-06-21

Easy to follow, good that it was “quick and easy” instead of digging down into the details. All tips and tricks were smart and good explanations with very good examples. Showed some great tips for some important functions on Excel.

Deltagare på en engelsk inspirationsföreläsning för privat företag i Stockholm
2021-06-14

Väldigt effektiv, rolig och lärorik inspirationsföreläsning om Excel!

Jag gillade ditt engagemang och din kunnighet. Du förklarade på ett bra och pedagogiskt sätt.

Deltagare på inspirationsföreläsning på en yrkeshögskola i Göteborg
2021-09-28

Väldigt bra utbildning som passade mitt bolag perfekt!
Inspirationsbiten var toppen. Personligen gillade jag att få en refresher av basic funktioner, pivottabeller och hur man kan jobba med grafer!

CEO på ett S&M företag Stockholm
2021-04-20


Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Om du vill få en påminnelse om när det finns ett nytt tips här på sidan,
skriv in din e-post i rutan här nedanför. Då får du ett litet mail av mig
varje gång det finns ett nytt tips. Ingen spam, inte överdrivet ofta bara
en trevlig påminnelse från mig.