Rätta tenta / prov / tipspromenaden i Excel

Har du funderat på hur man rättar en tipspromenad i Excel? Scenen är följande – du har ett antal frågor, du vet de rätta svaren, och sedan har du fått in svar från massa människor och så vill du se hur många rätt de fick? Det kan ju gälla ett prov, eller en tenta, men det kan också vara en tipspromenad.

I veckans torsdagstips i Excel går jag igenom just hur man kan räkna ut just sådant är! Jag visar både hur man räknar ut antalet rätta svar, men också hur man kan markera varje svar som är rätt, så att du som skrivit frågorna kan se om det var någon fråga där alla hade rätt eller ingen hade rätt. Kort och gott en bra översikt över hur det gick för de som svarat på din enkät, eller tipspromenad eller ditt prov!

Det hade smugit sin in ett litet fel i den första versionen av den här filmen och filen, men nu gör den rätt!

Om du är intresserad av filen (som numera gör rätt) för att labba lite själv, så kan du ladda ner den här (länk till övningsfilen).

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster 17

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

3 svar på ”Rätta tenta / prov / tipspromenaden i Excel”

  1. Hej, kul grej men jag tycker inte det stämmer riktigt. För Bosse så fick du ut att han hade 3 rätta svar med din formel men det är bara två celler som blev markerade gröna?!?! Och jämför man själv så är det bara 2 frågor som är korrekta. Tankevurpa någonstans?

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr