dSumma – för snabb analys

Jag har känslan av att dsumma inte är en jättekänd funktion i Excel, men du får gärna motbevisa mig om det är så att du brukar använda den här? Det handlar som så ofta om hur man kan analysera sin data i Excel på ett smart och snabbt sätt!

Låt säga att du vill kolla på din data och se vad summan blir givet några olika sätt att räkna på. Om du i din analys vill inkludera alla villkor eller bara några stycken? Ja, då kan du använda dig av dSumma.

Men – den här veckan har jag spelat in två torsdagstips, varav den “andra” är en fortsättning av den första, så se ettan först (låter som vilken Hollywood-rulle som helst, eller hur?!). Jag fick nämligen lite feeling och gjorde en tvåa där jag visar fler sätt man kan uppnå samma resultat på. Det är en exklusiv YouTube-bonus, och länken bonusavsnittet är här och om du läser kommentarerna till bonusavsnittet hittar du en länk till en kopia av filen – om du själv vill testa den!

Detta är torsdagstips 238.

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster 41

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr