dSumma – för snabb analys

Jag har känslan av att dsumma inte är en jättekänd funktion i Excel, men du får gärna motbevisa mig om det är så att du brukar använda den här? Det handlar som så ofta om hur man kan analysera sin data i Excel på ett smart och snabbt sätt!

Låt säga att du vill kolla på din data och se vad summan blir givet några olika sätt att räkna på. Om du i din analys vill inkludera alla villkor eller bara några stycken? Ja, då kan du använda dig av dSumma.

Men – den här veckan har jag spelat in två torsdagstips, varav den “andra” är en fortsättning av den första, så se ettan först (låter som vilken Hollywood-rulle som helst, eller hur?!). Jag fick nämligen lite feeling och gjorde en tvåa där jag visar fler sätt man kan uppnå samma resultat på. Det är en exklusiv YouTube-bonus, och länken bonusavsnittet är här och om du läser kommentarerna till bonusavsnittet hittar du en länk till en kopia av filen – om du själv vill testa den!

Detta är torsdagstips 238.

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster 38

Inga röster hittills, du får vara först!

Behöver du personlig hjälp?

Ibland kör man ju fast och behöver bara en liten hjälp på traven eller en knuff åt rätt håll. Vet du att jag säljer personlig Excelhjälp per timme? Läs mer här!

Bland de här kategorier finns många fler tips!

Grafer och diagram
Snabba upp arbetet
Nörderier
Allt om listor
Fiffiga funktioner
Bearbeta texter
Felsökning
Excels fiffiga gränssnitt
Datum och tider
Grunderna i Excel
Hantera data
Exempelfiler
Dashboards i Excel
Tips i Textformat

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr