Radioknappar i Excel – en valutaomräknare!

Vi har faktiskt aldrig pratat om radioknappar i Excel tidigare, så idag är det dags! I dagens torsdagstips får du lära dig hur du kan göra en valutaomvandlare. Jag har valt det bara för att få visa hur lätt det är att använda radioknappar i Excel. Det börjar faktiskt med att du lär dig hur man ens får möjligheten att lägga in dem i Excelarket. Därefter får du lära dig hur man kopplar dem till en cell, och därefter lär du dig hur du kan ha formler som påverkas av vilken radioknapp man valt. Ja, det låter mycket krångligare än vad det är – ta dig en titt så får du se själv! Vad tycker du – var det krångligt?

Den gratiskurs jag nämner i filmen finns här: om OM, en gratis mikrokurs

Radioknappar i Excel – inte svårt alls!

Eftersom kryssrutor är så nära besläktat med radioknappar så tänker jag att om du tyckte det här var ett tips, så får du gärna ta dig en titt på ett annat Torsdagstips. Jag tänker så klart på min “Ultimata todo-list med extra allt!” där jag visar hur man använder kryssrutor. Tekniskt är de väldigt lika varandra, men med kryssrutor kan ju kryssa i och ur flera, medans radioknapparna är ju bara en i taget, och själva tipsen skiljer sig åt också.

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster 3

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”Radioknappar i Excel – en valutaomräknare!”

  1. Radioknapparna är kul. Kan man flytta över radioknapparna och tabellen i SEK eller $ till sin powerpoint-presentation?

    Svara
    • Jodå, det går – om man kopierar alla celler och väljer klistra in special i PowerPoint och väljer “Microsoft Excel kalkylblad (kodobjekt)”. Jag är osäker på om kryssrutorna följer med då, men jag tror det!

      Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr