Dubbletter i Excel? Här har du olika sätt att hantera dem!

Listor i Excel där vissa rader är likadana kan vara ett problem! Här visar jag hur du kan ta bort de dubbletterna, alltså de rader som är lika. Det finns också sätt att “bara” markera vilka rader som är likadana.

Man kan göra det med formler eller så kan man göra det med inbyggda funktioner. Det beror på vad det egentligen är du vill göra med dina dubbletter.

Det beror på om du vill:

  • Ta bort alla rader där alla kolumner är exakt lika
  • Ta bort de rader där en av kolumnerna är upprepad

I veckans torsdagstips lär du dig flera olika sätt, beroende på din situation:

För, det är ju en stor skillad på om du vill hantera en lista där till exempel bara kolumnen längst till vänster ska var unik:

Hur vill du att Excel ska göra med just dina dubbletter?

Vill du att Excel ska plocka bort en av Bofink-raderna? För – visserligen står det Bofink på två rader, men den ena har 30 i kolumnen bredvid och den andra har 40. Vill du kanske inte ens plocka bort dem, utan vara “hitta” dem genom att Excel färgmarkerar dem? I dagens torsdagstips går jag igenom olika sätt! Men – jag har säkert missat något sätt, skriv gärna en kommentar om du gör på något annat sätt, när du hanterar dina listor i Excel!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4 / 5. Antal röster 1

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr