fragor och svar
Frågor och svar
stall
Ställ din
fråga här

Som många gånger i Excel finns det flera sätt att lösa detta på. Ett enkelt sätt är att markera cellerna som har minustecken i sig och trycka Ctrl+H för ersätt, och helt enkelt byta ut – mot “ingenting”. Ett annat sätt är att man i kolumnen bredvid alla negativa tal skriver =ABS(A2)
Då använder man sig av den utmärkta funktionen absolut, som helt enkelt gör om alla negativa tal till positiva, men ändrar inte positiva tal, utan låter dem vara positiva.

Hur man gör om negativa tal till positiva i Excel
Hur man gör om negativa tal till positiva i Excel

Ja, det finns ett jättebra sätt – om du i cellen bredvid den första mailadressen skriver in förnamnet, trycker enter och börjar skriva namn två, så kommer Excel (i Windows) förstå vad du gör, och föreslå resten av listan i grå font. Trycker du enter då, så kommer alla förnamnen plockas ut automatiskt.

fa ut namn ur epost
Få loss namn ur epostadresser, när Excel föreslår resten av listan trycker du bara enter

Om du sedan ställer dig i cellen till höger om det första förnamnet och upprepar samma sak med efternamnet så kommer du få det med. Om Excel av någon anledning inte föreslår resten av namnen, eller om du sitter på en Mac, så kan du skriva de två första namnen själv, markera både de två första namnen och alla celler du vill att Excel ska fylla i, och sedan “gå på “Fyll” och välja “Snabbutfyllnad” eller “Flash fill” som det heter på Engelska.

snabbutfyllnad eller flash fill
Snabbutfyllnad som menyval

Det finns också ett kortkommando för detta, vilket är Ctrl+E.

Har du frågor om Excel?

Skriv din fråga i kommentarsfältet nedan, så kommer jag besvara den och lägga ut den på den här sidan!

3 svar på ”Excelfrågor och svar”

 1. Hej!
  Hur kan en formel tänkas se ut för att lägga till 19 eller 20 i början på ett personnummer som i excel står som exempelvis 771212-1212 och 070707-7777, och att formeln känner av att det ska stå 19 eller 20 före?

  Svara
 2. Hej,
  Vi har inte excel via mitt arbete utan något som heter “kalkylark”. Är det möjligt att få årshjulet till detta istället. Det är samma princip som excel vad jag förstår det som.

  Hälsningar Malin

  Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr