Skärmbilder i PowerPoint och Word (och så klart Excel!)

Excel är ett fantastiskt program på många sätt, men att presentera värden för en styrgrupp eller ledningsgrupp kanske du inte gör så gärna i Excel. Du kanske vill lägga in dina siffror i PowerPoint eller i ett Word dokument? Gör du det med en skärmbild? Visste du att det finns flera olika sätt att göra detta och att de olika sätten ger helt olika resultat?

Om man bara kopierar en graf i Excel och klistrar in i PowerPoint, så hänger inte alltid färgerna med, men däremot hänger förändringar med även efter att du kopierat in den.

Använder man i stället skärmbildsknappen jag visar i filmen så får man med grafen också med alla färger och grafen blir exakt som den var i Excel även när man lagt in den i Word eller PowerPoint. Dock så är den då frusen i tiden, så ändrar du Excelarket kommer inte grafen ändra sig i Word eller PowerPoint.

Valet är ditt, och det hänger så klart ihop med hur du jobbar och vad du tycker är viktigt. Därför har jag skapat en omröstning:
Tycker du det är bra när grafen “lever” och ändrar sig även i PowerPoint/Word när du ändrar den i Excel?

Gillar du när grafen är ihopkopplad mellan programmen så att när du ändrar den i Excel så uppdaterad Word och PowerPoint automatiskt?

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.3 / 5. Antal röster 40

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

4 svar på ”Skärmbilder i PowerPoint och Word (och så klart Excel!)”

  1. Vill gärna slå ett slag för inklistringsalternativet “klistra in som bild” för att få en fryst version av grafen

    Svara
  2. saknar “beror på”

    Tänker daglig rapport på morgonmöte är det sjuksmidit att den uppdateras, men inte till månadsrapporten till säljgruppen tex

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr