Gör ditt linjediagram lite mindre Excel:igt!

Ibland ser man grafer som verkligen skriker “Excel” vilket är lite trist tycker jag. Det är ju trots allt inte så svårt att göra om dem lite. Det finns så många kul sätt att jobba med diagram i Excel som “bryter” mot de traditionella, vanliga out-of-the-box graferna. Helt enkelt sätt att få diagrammen att se lite mindre ut som Excel, och när man dessutom kan öka läsbarheten – ja, då tycker jag det är värt att lägga två minuter på att göra det!

Vad säger du? Brukar du jobba med estetiken i dina grafer eller diagram? Är det värt att lägga två minuter på ett linjediagram bara för att “snygga till det”, och blir det mer läsbart så här?

Torsdagstips 117, hur man snyggar till ett linjediagram i Excel

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster 1

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

6 svar på ”Gör ditt linjediagram lite mindre Excel:igt!”

 1. Kom ihåg ett gammalt tips när jag ville ha en snygg graf, men mina linjer lägger sig inte riktigt ovanpå varandra, det blir ett streck till nästa datapunkt när saknas-värdet kommer in.

  Är det jag som är dum eller vad missar jag, har kollat tre gånger och tycker jag gör exakt som David.

  Svara
 2. Försökte också gör detta, men det verkar inte fungera om man får en ensam datapunkt över gränsvärdet på ett visst ställe. Då blir det liksom ingen linje där. Går det att göra något lurt?

  Svara
 3. Hej David!
  Snyggt tips som jag försöker mig på. Jag kör Excel på engelska, vad använbder jag istället för “SAKNAS”? Jag får det inte att funka med enklast översatt ord “MISSING”…

  Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr