Excel till PDF : att exportera en XLSX till ett annat filformat

Att exportera sin Excelfil till PDF

Idag får du se något jag får frågor om då och då : hur gör man egentligen en PDF av mitt Excelfil? Det är snabbt och enkelt att göra, men det finns några småsaker som kan vara bra att känna till. En sådan sak är hur man får PDFen att ha rätt “dokumentnamn” så filen “heter rätt” i Adobe när öppnar den.

Du får se hur man exporterar en PDF (eller skriver ut den till PDF som jag tänker på det som), och hur man kan göra för att det ska bli en snygg fil av arket. Excel är ju inte ett layout-program utan man får helt enkelt jobba lite för att det ska bli en bra PDF. Sidbrytningar och hur man får in en tabell så den inte bryts för att komma på nästa sida är en annan sak jag går igenom i veckans torsdagstips i Excel.

Hur du gör om ditt Excelark till en PDF

Har du några fler frågor om detta? Skriv gärna i kommentarsfältet nedan så svarar jag, och så samlar vi alla funderingar och tankar vi har om PDFer och Excel här nedanför!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.4 / 5. Antal röster 29

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”Excel till PDF : att exportera en XLSX till ett annat filformat”

  1. Jag föredrar också metoden att spara som pdf för att man får fler inställningsmöjligheter då, t.ex. att skriva ut aktiv flik eller hela arbetsboken (dvs. alla flikar) och man kan även ändra titel och taggar. Marginaler, sidbrytningar, sidhuvud/sidfot etc. justeras ju enkelt via “Sidlayout/Utskriftsformat”.
    Har man inte några låsta celler är alternativet “Visa/Arbetsboksvyer/Sidlayout” (även som knapp sidan om “Förhandsgranska sidbrytning” i Davids tips) också bra.

    Svara
  2. Jag brukar spara min sida som en pdf-fil. Vad är skillnaden på ditt och mitt sätt? Fördelar/nackdelar med det ena kontra det andra sättet?

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr