Slå ihop innehållet i celler? Inga problem!

Jag har på sistone rätt ofta fått frågor om hur man slår ihop celler med varandra på ett enkelt sätt – och då tänkte jag att det var dags att göra ett torsdagstips om det. Här visar jag inte bara hur man slår ihop ett par celler, utan jag visar också hur man bara kan ta en del av en cells innehåll (i det här fallet första bokstaven).

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster 0

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”Slå ihop innehållet i celler? Inga problem!”

  1. Superbra tips, specielt LEFT(C3;1), den kommer jag att använda mycket. Jag funderar dock på hur man skulle göra för att få det tvärtom. en cell med fulständigt namn som jag vill splitta upp i en cell med förnamn och en med efternamn.

    Som vanligt David, TACK! många av dessa tips kan man redan men det kommer en del golden tips ibland som bara gör det så bra.

    Svara
    • Hej! Det kommer fler tips i den här “serien” kring just hur man splittar upp namn och sånt – så bara häng kvar här (eller connecta med mig på LinkedIn om du vill) så kommer du få de tipsen också!

      Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr