Topplista i Excel

Idag har jag en riktig pärla för er alla som älskar att organisera och sortera data i Excel. Har du någonsin undrat hur du enkelt kan skapa en topplista över de barn som plockat flest kottar? Då har du kommit rätt! I min senaste video visar jag exakt hur du gör detta med hjälp av Excel.I videon går jag igenom hur du använder funktionerna “sortera” och “väljrader” för att snabbt och smidigt skapa en topplista. Det är inte bara enkelt, utan också riktigt roligt att se resultaten växa fram!

Varför är detta användbart?

Att kunna sortera och ranka data är en användbar färdighet, oavsett om du är student, lärare, förälder eller arbetar med dataanalys. Att skapa en topplista kan hjälpa dig att få en tydlig överblick och se vem som presterar bäst, vilket kan vara mycket motiverande och inspirerande.

Så här gör du:

  1. Samla in din data: I vårt exempel har vi en lista med barn och hur många kottar varje barn har plockat.
  2. Använd funktionen “sortera”: Med denna funktion kan du enkelt sortera listan så att de barn som plockat flest kottar hamnar överst.
  3. Använd funktionen “väljrader”: Detta gör att du kan välja ut de översta tre raderna från den sorterade listan –
    Voila, din topplista är klar!

Ta en titt på videon ovan och följ med steg för steg. Jag lovar att du kommer att känna dig som en Excel-mästare när du är klar. Glöm inte att ge det här inlägget ett antal stjärnor längst ner på den här sidan och dela med dina vänner om du tycker att den är användbar.

Engelska

På engelska heter funktionerna SORT och CHOOSEROWS.

Veckans stora nyhet för mig

Jag fick igår veta att jag för ett år till fått den väldigt hedersamma titlen MVP i Excel av Microsoft! Det känns väldigt stort, och jag är väldigt stolt över att ha fått den varje år sedan 2021.

Läs mer om vilka som får MVP-titlar och vad det innebär här: https://mvp.microsoft.com/en-US/

Veckans kluring

Den här veckan är det dags att låtsas att du är mat och kakansvarig på en djurpark.

Veckans poddavsnitt

Du vet Sommar i P1? Den här veckans poddavsnitt är lite som ett sådant avsnitt med mig. Jag pratar om tre olika saker från mitt liv – in och lyssna vet ja’!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster 11

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

1 svar på ”Topplista i Excel”

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr