Excel och data från Internet = sant!

Jag är så nyfiken på att höra om du brukar läsa in data från Internet i dina Excelark på det här sättet? Eller läser du inte in data alls från Internet (och varför inte, i sådana fall?)?

Du får jättegärna kommentera om du brukar göra så här eller inte, och om du inte gör så här, har du andra sätt som du brukar göra på?

Att läsa in data från internet in i Excel kan vara användbart av många skäl. För det första kan det ge tillgång till en stor mängd information och data som finns tillgänglig på internet. Internet är en källa till oändliga mängder information om allt från finansmarknader och aktiekurser till väderprognoser, nyheter och forskningsdata. Genom att hämta in sådana data till Excel kan användare enkelt analysera och manipulera informationen för att dra slutsatser, identifiera trender och fatta informerade beslut.

Vilken data kan man hämta från Internet?

Den typ av data som du kan läsa in från internet till Excel är nästan obegränsad. Det kan vara allt från enkel tabellinformation till komplexa diagram, textdata, bilder och till och med videor. Jag vet en del människor som hämtar finansiella data som aktiekurser, valutakurser och ekonomiska nyckeltal. Det kan också vara statistik och forskningsdata, demografiska uppgifter, väderdata, nyhetsflöden, sociala medier-data och mycket mer. Möjligheterna är nästan oändliga beroende på vad som är tillgängligt på internet och vilken typ av information som är relevant för användaren.

Livekoppling till källan som hänger med!

Det smarta med att skapa en livekoppling till källan och uppdatera data i realtid är att det ger användare möjlighet att ha aktuell information när de behöver det. Istället för att manuellt uppdatera och importera datafiler eller kopiera och klistra in information från internet, kan Excel automatiskt hämta och uppdatera data direkt från källan. Detta sparar tid och minimerar risken för felaktiga eller föråldrade data.

En livekoppling till internet ger också möjlighet till automatisk uppdatering av data. Det betyder att användare kan ställa in Excel att hämta nya data med regelbundna intervall eller vid specifika tidsögonblick. Till exempel kan användare ställa in Excel att hämta och uppdatera aktiekurser varje timme eller hämta dagliga väderprognoser varje morgon. Detta gör det möjligt för användare att alltid ha den senaste informationen tillgänglig och ta snabba beslut baserat på realtidsdata.

En annan fördel med att skapa en livekoppling är att det minskar behovet av manuell hantering och underhåll av datafiler. Istället för att lagra data lokalt och riskera att filerna blir föråldrade eller förstörda kan användare enkelt hämta data direkt från källan när de behöver det. Detta gör också att flera personer kan dela och använda samma datakälla utan att behöva hantera separata filer och versioner av informationen.

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster 27

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

12 svar på ”Excel och data från Internet = sant!”

 1. Jag visste redan om att man kan länka in data från Nätet.
  Men har inte gjort det.
  Du gav mig ny vinkel på det.
  Super!

  Svara
 2. Grymt tips.
  Försökte läsa in från en låst sida (Meps) men det gick inte. Kan man “låsa upp” inne i exelen så att datan blir tillgänglig?

  Du är suverän med dina korta raska tips!

  Svara
 3. Har just i veckan utforskat funktionerna att läsa in data från nätet och det fungerade riktigt bra, som ditt helgdags exempel! 🙂 fast jag fick lite nya tankar efter torsdagstipset och började fundera på om jag bara vill läsa in delar av webplatsens data (ex. inte intresserad av data som hamnar i kolumn “C”) men fortfarande vill kunna köra uppdatering utan att behöva deleta kolumn “C” varje gång, hur gör man då 🤔

  Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr