Dynamiska spillfunktioner och summa.om

Det kanske låter svårt, men jag tycker inte det – i alla fall inte när du lärt dig det (ja, så är det väl i och för sig med det mesta), men vad jag menar är när du lär dig det jag gör i dagens video, så kommer du inse hur enkelt det är – men resultatet är väldigt imponerande! (Kanske nått att visa chefen under hösten för att imponera lite?)

Det vi pratar om är att man har en lång lista, och så vill du summera alla värden som gäller för ett visst antal av raderna? I mitt fall är det olika regioner, men det kan självklart vara leverantörer, produkter eller något helt annat som du vill summera.

I videon får du först se hur man gör en lista av alla regioner i alfabetisk ordning där varje region bara står en gång. Sedan visar jag hur man gör en dropdown-meny, där man får välja en region. Därefter går jag igen hur man summerar alla rader! Fiffigt va?

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.9 / 5. Antal röster 42

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

5 svar på ”Dynamiska spillfunktioner och summa.om”

 1. Huraa!
  Jag älskar torsdagar. Å just detta med om och summa har jag gått och funderat på ett tag. Tex hur många dagar var Kalle Kula sjuk i maj? Bam! Å där var torsdagstippset som jag behövde. 🙂

  Ha en fin och bra helg när vi kommer dit.
  Lillan 🙂

  Svara
 2. Det hade varit fint för oss “nybörjare” om du kunde skriva ut kortkommandona du använder i dina videos, här tex markerar du hela rader. Det är bra att påminnas om hur man gör det.

  Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr