En lite smartare innehållsförteckning till ditt Excelark

En innehållsförteckning är ett smart sätt att hjälpa folk hitta i ditt Excelark och kan underlätta även för dig och snabba upp ditt arbete. Du lär dig i den här filmen hur du gör ett lite smartare register eller innehållsförteckning, som inte går sönder bara för att du döper om en flik. Det här torsdagstipset är inte långt, för det tar inte så lång tid att skapa en sådan här förstaflik som innehåller länkar till filens andra flikar. Det kan vara väldigt användbart i större Excelark med många flikar i!

Det finns också en extra liten smarthet i det här tipset – det här med att Excel gör länkar vinröda bara för att du klickat på dem en enda gång? Det kanske man inte vill – man kanske vill att innehållsförteckningen ska behålla färgen på länkarna även när man har klickat på dem. Det löser vi i den här filmen genom att sätta fontfärgen efter att vi skapat länkarna.

Ta dig en titt på veckans torsdagstips i Excel!

Stort tack till Patrik von Knorring som tipsade mig om detta!

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster 39

Inga röster hittills, du får vara först!

Behöver du personlig hjälp?

Ibland kör man ju fast och behöver bara en liten hjälp på traven eller en knuff åt rätt håll. Vet du att jag säljer personlig Excelhjälp per timme? Läs mer här!

Bland de här kategorier finns många fler tips!

Grafer och diagram
Snabba upp arbetet
Nörderier
Allt om listor
Fiffiga funktioner
Bearbeta texter
Felsökning
Excels fiffiga gränssnitt
Datum och tider
Grunderna i Excel
Hantera data
Exempelfiler
Dashboards i Excel
Tips i Textformat

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

12 svar på ”En lite smartare innehållsförteckning till ditt Excelark”

 1. Vad skönt att du påminner mig om sådant som finns men som man glömt av… men en fråga – när jag vill döpa om cell A1 enligt ditt superba tips varför går det inte att döpa det till något som börjar på C? jag tänkte smart att lägga in lägenhetsnumren och då börjar de i trappuppgång C naturligtvis på bokstaven C, typ C1101 för lägenhet 1 på första våningen i trappC..
  har du något ytterligare tips för att kunna komma runt detta problem?

  Svara
  • Ahh, vet du? Det hänger ihop med att R och C tillsammans med bara ett nummer inte är tillåtet, för ibland kan man använda syntaxen R1C2 för rad 1 kolumn 2 i Excel. Du får heller inte döpa cellen A1 till B1 eller liknande, man kan alltså inte döpa celler till ett namn på en “vanlig” cell.

   Svara
 2. nej, detta kände jag inte till! Har sällan så många flikar i mina dokument, men kommer definitivt tänka på detta tips nästa gång!

  Svara
 3. Bra sätt att skapa en bra översikt av Exceldokumentet och skönt att kunna behålla formateringen av länken, så tråkigt när texten ändrar färg när man har klickat på den. Toppen!

  Svara
 4. Som så många gånger tidigare ett mycket användbart tips, tack för även detta!
  Tror du att det kan finnas en möjlighet att även kunna länka till en flik som endast har ett diagram, den har ju ingen cell att referera till?

  Svara
 5. Toppen ju! Så har jag aldrig gjort förut men ska genast lägga till när jag lär ut varför man namnger celler! 🙂 Du är ju för bra!

  Svara
 6. Riktigt smart, och egentligen hur enkelt som helst så varför har jag inte tänkt på detta? Ska absolut testas! Tack!

  Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr