xletaupp – genomgång av ett praktiskt exempel

Ibland får jag frågan om jag inte kan göra ett praktiskt exempel på en funktion, och inte sällan är det xletaupp som folk vill ha hjälp med – så sagt och gjort : här kommer ett exempel på hur man kan använda xletaupp för att förenkla arbetet i ett Excelark, och hur man kan jobba med data validering och göra en dropdown meny där man kan välja en sak.

Brukar du använda xletaupp på det här sättet? Tycker du det är bra? Skriv gärna en kommentar!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.9 / 5. Antal röster 35

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

3 svar på ”xletaupp – genomgång av ett praktiskt exempel”

  1. Om listan med anställningsnummer och namn mm istället formateras som tabell så behöver man inte låsa cellreferenserna och man ser också i formeln vart den pekar, tex [Förnamn], samt om man utökar med fler rader behöver man inte göra om formlerna.

    Svara
  2. xletaupp använder jag till och från men jag glömmer nästan alltid den där förbaskade F4, mer än en gång som jag svurit åt mig själv och tänker på det är ju den där lilla funktionen som jag lärde mig av David som jag borde använda men som jag alltid glömmer och sällan kommer ihåg hur det var. Ibland är man bra trög, men nu inför semestern ska jag pränta in F4!!

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr