Räkna procent i Excel

Idag går vi till botten med hur man räknar procent i Excel. Jag har mängder av olika exempel som vi ska gå igenom tillsammans, där vi räknar på detagare, och vi tittar på procentuell prisökning (eller minskning vad gäller popcorn!) och jag försöker verkligen svara på alla tänkbara frågor om hur man räknar procent i Excel.

Vi tittar också lite på hur man anger ett en siffra är i procent i Excel, det finns ju flera sätt man kan skriva in procenttal och vi går igenom de olika sätten och vad som händer när man till exempel skriver 10%.

Procentuträkning

Jag vet inte om det här är en tillräcklig genomgång av procent. Saknar du något? Ska jag spela in en “revisited” och gå igenom fler sätt? Skriv gärna en kommentar om du saknar något, så att vi kan täcka in allt om procent på den här siten!

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster 38

Inga röster hittills, du får vara först!

5 tankar på “Räkna procent i Excel”

 1. Bra tips och, för mig, mkt användbart.
  Skönt också att du tog det lugnt så jag hann med en gång utan att behöva spola tillbaka… 😉

  Svara
 2. Det blir så enkelt när du visar det.
  Men, det är ju enkelt när man lärt sej.
  Tack för alla tips

  Svara
 3. Ännu ett bra tips och även om jag tycker att jag kan så visar ju det sig att jag inte alls kan så mycket, så här lärde jag mig en del igen. Tack!

  Svara
 4. Viktigaste jag tog med mig idag är ju det där med popcornen! Inte testat ditt favoritmärke, ska se om jag hittar det när jag handlar nästa gång. Annars kör vi helst med ICA:s. Viktigaste är ju dock att de poppas i kastrull på spisen, old fashion way 🙂

  Svara

Lämna en kommentar