Skapa data/datum/siffror snabbt

Ibland behöver man bara skapa upp data väldigt snabbt i Excel, ett löpnummer från 1 till 10000? Visst kan du dra i hörnet av cellen nedåt, men det är lite fippligt att komma till exakt 10000. Visste du att det finns en funktion som hjälper dig lägga till datum eller tal efter varandra, i en rad eller i en kolumn, fram till ett slutvärde? Busenkelt och jättesnabbt! Snabbare än vad det tog för dig att läsa den här texten, tror jag!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.9 / 5. Antal röster 36

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

9 svar på ”Skapa data/datum/siffror snabbt”

 1. Otroligt bra och användbart tips. Samtidigt pinsamt att erkänna att jag inte kände till just detta trots att jag använt excel sedan den första versionen för enbart Apple kom. Extremt pinsamt Tack David för att lärde mig detta.

  Svara
 2. Hej,
  Så smart tips. Utmaningen är att inget händer i mitt excelark trots att jag gör precis som du beskriver. Har du något tips om vad som kan vara fel?
  Undrar Gunilla Svanberg

  Svara
 3. Jamen du är som vanligt, fantastisk och ibland tror jag nästan tankeläsare. Precis vad jag behövde idag. Ska göra ett flexschema för nästa år kanon att få hela året på en gång. TACK!

  Svara
 4. Det var ett tidsbesparande knep.
  Man har ju så många gånger suttit med den lilla fyrkanten och dragit och tagit bort alla rader som “blev för mycket”

  Tack David

  Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr