Sammanfoga celler i Excel – allt du behöver veta!

Har du undrat över hur man kan sammanfoga celler i Excel? I veckans torsdagstips visar jag ett antal olika tips på hur man slår ihop celler i Excel. Jag går igenom hur funktionen fungerar och vad man ska tänka på. Längs vägen visar jag också några andra små tips i Excel. Du får inte bara se hur man sammanfogar två celler på samma rad, utan också hur man gör om det är två rader man ska slå ihop. Som när de ligger i samma kolumn men ovanför och under varandra.

Sedan får du också se hur man kan effektivisera sitt jobb om man har många celler som ska sättas ihop i Excel. Till exempel om du har många rader med två kolumner med celler där du vill sammanfoga dem radvis. Till slut får du också i slutet av tipset se hur man splittar upp celler i Excel igen (det vill säga delar cellerna). Alltså, om de ska separeras från varandra och bli var sina celler igen i stället för att hänga ihop.

Här får du lära dig hur funktionen “sammanfoga celler” fungerar i Excel!

Det finns ju andra sätt att jobba med att merge:a innehåll i celler i Excel. Om du istället för att cellerna ska slås ihop, vill hämta innehållet i från flera celler och lägga ihop dem till en och samma, så finns ju funktionen concatenate (som i svenska Excel heter just sammanfoga) som kombinerar innehållet i cellerna. Det finns också en mindre känd och lite nyare funktion som heter Textjoin som också gör det – men på lite olika sätt. Jag har faktiskt gjort var sina korta tips om dessa, och är du intresserad av detta, så kan du klicka din på antingen:

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.4 / 5. Antal röster 11

Inga röster hittills, du får vara först!

Behöver du personlig hjälp?

Ibland kör man ju fast och behöver bara en liten hjälp på traven eller en knuff åt rätt håll. Vet du att jag säljer personlig Excelhjälp per timme? Läs mer här!

Bland de här kategorier finns många fler tips!

Grafer och diagram
Snabba upp arbetet
Nörderier
Allt om listor
Fiffiga funktioner
Bearbeta texter
Felsökning
Excels fiffiga gränssnitt
Datum och tider
Grunderna i Excel
Hantera data
Exempelfiler
Dashboards i Excel
Tips i Textformat

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr