Ditt Excelark – does it spark joy?

Excel miniatyrdiagram är ett kul och snabbt sätt att visa data på ett visuellt sätt. Med hjälp av miniatyrdiagram kan du enkelt jämföra olika data, se trenden och få en översikt av dina siffror. Det finns tre olika typer av miniatyrdiagram: linjediagram, stapeldiagram och vinst/förlustdiagram. Varje typ av diagram är lämplig för att visa olika typer av data, så det är viktigt att välja rätt typ för dina data.

Så nästa gång du sitter med ett stort och mumsigt Excelark med massor av data, glöm inte att använda miniatyrdiagram för att göra det roligare och mer intressant. Det är ett bra sätt att presentera data för en grupp eller en chef. Det hjälper dig att fånga deras uppmärksamhet och få ditt budskap att fastna.

Jag vet att jag haft den här tidigare, men häng med även om du minns att du sett mig snacka om denna förrut. Dagens tips handlar alltså om sparklines eller miniatyrdiagram som de heter i Excel på Svenska.

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster 37

Inga röster hittills, du får vara först!

Behöver du personlig hjälp?

Ibland kör man ju fast och behöver bara en liten hjälp på traven eller en knuff åt rätt håll. Vet du att jag säljer personlig Excelhjälp per timme? Läs mer här!

Bland de här kategorier finns många fler tips!

Grafer och diagram
Snabba upp arbetet
Nörderier
Allt om listor
Fiffiga funktioner
Bearbeta texter
Felsökning
Excels fiffiga gränssnitt
Datum och tider
Grunderna i Excel
Hantera data
Exempelfiler
Dashboards i Excel
Tips i Textformat

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

1 svar på ”Ditt Excelark – does it spark joy?”

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr