Ditt Excelark – does it spark joy?

Excel miniatyrdiagram är ett kul och snabbt sätt att visa data på ett visuellt sätt. Med hjälp av miniatyrdiagram kan du enkelt jämföra olika data, se trenden och få en översikt av dina siffror. Det finns tre olika typer av miniatyrdiagram: linjediagram, stapeldiagram och vinst/förlustdiagram. Varje typ av diagram är lämplig för att visa olika typer av data, så det är viktigt att välja rätt typ för dina data.

Så nästa gång du sitter med ett stort och mumsigt Excelark med massor av data, glöm inte att använda miniatyrdiagram för att göra det roligare och mer intressant. Det är ett bra sätt att presentera data för en grupp eller en chef. Det hjälper dig att fånga deras uppmärksamhet och få ditt budskap att fastna.

Jag vet att jag haft den här tidigare, men häng med även om du minns att du sett mig snacka om denna förrut. Dagens tips handlar alltså om sparklines eller miniatyrdiagram som de heter i Excel på Svenska.

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster 39

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

3 svar på ”Ditt Excelark – does it spark joy?”

 1. Min e-postleverantör slängde in det här tipsmejlet i karantänen så det bara sjöng och gnistrade om det. Varför? Jag har ju prenumererat länge utan problem. Men det är klart, rubriken … [Torsdagstips] Does it spark joy?

  Hur som, perfekt att prenumerera på tipsen. Rekommenderar det verkligen.

  Svara
  • Ja, jag har hört om det här förut någongång, det är olyckligt att det blir så. Ett tips kan vara att lägga in avsändaradressen i din egna adressbok, det kan hjälpa sa någon…

   :: David

   Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr