Automatiska nummer i listan

Här kommer ett kul sätt att använda dig av en spillfunktion i Excel genom att låta Excel själv skriva ut ett automatiskt nummer bredvid varje rad. Låt säga att du har en lista över flyttkartonger, och så vill du att de ska få ett unikt nummer bredvid sig. Då kan du lätt få Excel att själv skriva ut numret – genom att använda just spillfunktionen sekvens eller sequence. Hur långt ska den räkna då? Jo – så långt som det finns saker i listan, så vi räknar dem helt enkelt!

Känner du dig lite osäker på det här med spillfunktioner? Ta dig en titt på följande torsdagstips så kanske du blir påmind om hur de fungerar:

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.5 / 5. Antal röster 33

Inga röster hittills, du får vara först!

Behöver du personlig hjälp?

Ibland kör man ju fast och behöver bara en liten hjälp på traven eller en knuff åt rätt håll. Vet du att jag säljer personlig Excelhjälp per timme? Läs mer här!

Bland de här kategorier finns många fler tips!

Grafer och diagram
Snabba upp arbetet
Nörderier
Allt om listor
Fiffiga funktioner
Bearbeta texter
Felsökning
Excels fiffiga gränssnitt
Datum och tider
Grunderna i Excel
Hantera data
Exempelfiler
Dashboards i Excel
Tips i Textformat

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

7 svar på ”Automatiska nummer i listan”

  1. Kände inte till SEKVENS – mycket snyggt! Ska lägga det på minnet tex för när vi gör aktivitetslistor. Ser dock att den inte finns i Microsoft Office Standard 2016 som vi har licens för på jobbet…

    Svara
  2. Hej!
    Har inte gjort detta tidigare – tack för tipset.
    Jag brukar högerklicka och dra neråt “fyll cell”, men ibland kommer inte detta alternativ fram (varför – kanske är värt ett torsdagstips?). Då brukar jag få göra en formel tex “=A1+1” som jag sedan kopierar nedåt. Inte lika elegant, men det fungerar i LOP-er etc som byggs på allt eftersom.

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr