Automatiska nummer i listan

Här kommer ett kul sätt att använda dig av en spillfunktion i Excel genom att låta Excel själv skriva ut ett automatiskt nummer bredvid varje rad. Låt säga att du har en lista över flyttkartonger, och så vill du att de ska få ett unikt nummer bredvid sig. Då kan du lätt få Excel att själv skriva ut numret – genom att använda just spillfunktionen sekvens eller sequence. Hur långt ska den räkna då? Jo – så långt som det finns saker i listan, så vi räknar dem helt enkelt!

Känner du dig lite osäker på det här med spillfunktioner? Ta dig en titt på följande torsdagstips så kanske du blir påmind om hur de fungerar:

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster 35

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

7 svar på ”Automatiska nummer i listan”

  1. Kände inte till SEKVENS – mycket snyggt! Ska lägga det på minnet tex för när vi gör aktivitetslistor. Ser dock att den inte finns i Microsoft Office Standard 2016 som vi har licens för på jobbet…

    Svara
  2. Hej!
    Har inte gjort detta tidigare – tack för tipset.
    Jag brukar högerklicka och dra neråt “fyll cell”, men ibland kommer inte detta alternativ fram (varför – kanske är värt ett torsdagstips?). Då brukar jag få göra en formel tex “=A1+1” som jag sedan kopierar nedåt. Inte lika elegant, men det fungerar i LOP-er etc som byggs på allt eftersom.

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr