Semesterschema 2022

Semesterplaneringen för 2022 kan inte bli enklare än med det här Excelarket! Här ser du lätt hur många som har semester, hur många som jobbar och hur många som har jour! Det är en fil som jag vet att många gillat förr om åren när jag givit bort den, och här kommer nu en för år 2022.

Semesterschema

Har du jour på din avdelning, eller är det viktigt att se hur många som jobbar en viss dag? Då är det här filen för dig! Det är lätt att sätta igång med filen, det är bara att ta bort de namn och datum jag fyllt i och börja! Den räknar automatiskt ut hur många semesterdagar någon haft under året, och räknar bort de semesterdagar som infaller på röda dagar (det finns en lista över helgdagar, så om din arbetsplats har fler eller andra är det bara att uppdatera den listan med de röda datumen!).

Du kan också skriva in semester med bokstaven S för en person, om den har styckdagar någon gång, och bara tar en dag här och var. Semesterlistan räknar fortfarande ut hur många dagars semester personen tagit.

Excelarket är dessutom så smart att den räknar inte med semesterdagar som inträffar på helger, oavsett om du anger semestern som ett datumintervall eller placerar ut S på en helg, så försvinner inga semesterdagar. Den här semesterlistan har fler finesser, som jour.

Jour schema

Jour anger man med bokstaven J per dag. Längst ner räknar Excelarket ut hur många som jobbar och hur många som har jour, för varje dag.

Förköp!

Med den här filmen öppnar också förköpet för min bok diagram helt enkelt, en bok som lär läsaren hur man tänker smartare om diagram. Läs mer om boken här: diagram helt enkelt.

För att läsa mer om min bok Diagram helt enkelt och se vad förköp innebär, kan du klicka på knappen till vänster här nedan, och för att ladda ner semesterschemat kan du klicka på knappen till höger!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.4 / 5. Antal röster 7

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

25 svar på ”Semesterschema 2022”

  1. Ja tack till boken!

    Har redan fuskat och laddat ner filen… 🙂

    Finns det möjlighet att göra korrigeringar så att man kan inkludera helger som arbetsdagar i filen?

    Tack för alla tips och trix genom tiderna!

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr