Årshjul för våren 2021 – en mall för planering av ett år i Excel

Här kommer en ny Excelfil till dig att använda för att planera upp årets aktiviteter. Filen är gratis och du får en egen kopia genom att klicka på den blå knappen nedanför filmen! I det här torsdagstipset visar jag hur man kan använda ett årshjul för att planera upp sina aktiviteter – själv använder jag ett sådant här årshjul som en social media kalender och då har jag olika plattformar i olika färger.

Jag vet att man kan ha en sådan här planeringskalender för många olika lösningar, allt från små föreningar som har ett par återkommande aktiviteter varje år, till större företag som vill illustrera hur vissa händelser kommer regelbundet varje år. Det kan handla om att visualisera att utvecklingssamtal eller en kampanj alltid ligger på samma ställe i kalendern varje år. Vissa kallar det cirkulär kalender (eller “circular calendar” på engelska).

Här finns filen om du vill gå direkt till nedladdningen av denna:

Ladda ner filen årshjul i Excel här!

klicka på länken ovan och se alla fantastiska kommentarer jag fått om filen. Jag har också en uppskattad eKurs där jag går igenom hur man gör ett årshjul med fler ringar och lite smartare design, all info om den kursen hittar du här: Gör ditt årshjul exakt som du vill ha det – en eKurs av David Stavegård

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster 4

Inga röster hittills, du får vara först!

Missa inte nästa tips!

Skriv in din e-post här så får du mitt nyhetsbrev som jag skickar ut varje gång jag lägger ut ett nytt torsdagstips:

Nyfiken på fler tips i Excel? Här är till exempel tre:

7 reaktioner på ”Årshjul för våren 2021 – en mall för planering av ett år i Excel”

 1. Hej!
  Blev så glad när jag googlade och hamnade här 🙂
  Kan jag få ta del av Årshjulet?
  Mvh Linda
  Omhälla Islandshästar

 2. Martin Andersson

  Vilket härligt verktyg! Jag skulle verkligen uppskatta en kopia av filen. Tack! 🙂

 3. Marie Nilsson

  Hej, tack för ett mycket användbart årshjul. Går det att ha flera än 4 aktiviteter på en månad? Hur lägger man till fler? Likaså, hur byter man namn på månaderna (vill ha dem på engelska)? Stort tack igen!

  1. Hej! Du kan självklart lägga in fler aktiviteter och ändra namn och sånt, jag går igenom det i detalj i min kurs – där jag visar precis hur man gör för att få så många tårtbitar man vill i varje hjul, och dessutom hur man lägger in så många lager eller hjul man vill – och inte bara två. Ta dig en titt på den kursen får du se!
   :: David

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *