Årshjul – en gratis mall för planering av ett år i Excel

Här kommer en ny Excelfil till dig att använda för att planera upp årets aktiviteter. Filen är gratis och du får en egen kopia genom att klicka på den blå knappen nedanför filmen! I det här torsdagstipset visar jag hur man kan använda ett årshjul för att planera upp sina aktiviteter – själv använder jag ett sådant här årshjul som en social media kalender och då har jag olika plattformar i olika färger.

Jag vet att man kan ha en sådan här planeringskalender för många olika lösningar, allt från små föreningar som har ett par återkommande aktiviteter varje år, till större företag som vill illustrera hur vissa händelser kommer regelbundet varje år. Det kan handla om att visualisera att utvecklingssamtal eller en kampanj alltid ligger på samma ställe i kalendern varje år. Vissa kallar det cirkulär kalender (eller “circular calendar” på engelska).

Årshjul i Excel för nedladdning

Som jag säger i videon delar jag ut det här Excelarket gratis här på min webbplats, men du behöver inte kommentera det här inlägget – det räcker med att du läser här nedanför.

Här finns Excelarket där du kan skapa din egna planering att ladda ner gratis:

I stället för att skriva en kommentar så finns nu filen här för nedladdning:
Ladda ner filen årshjul i Excel här!

En kurs som visar mer…

Klicka på länken till filen här ovanför för att se alla fantastiska kommentarer jag fått om filen.

Jag har också en uppskattad eKurs där jag går igenom hur man gör ett årshjul med fler ringar och lite smartare design. Den finns här på min webb och du kan läsa mer om den här:
Gör ditt årshjul exakt som du vill ha det – en eKurs av David Stavegård

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 5 / 5. Antal röster 5

Inga röster hittills, du får vara först!

9 tankar på “Årshjul – en gratis mall för planering av ett år i Excel”

 1. Hej!
  Blev så glad när jag googlade och hamnade här 🙂
  Kan jag få ta del av Årshjulet?
  Mvh Linda
  Omhälla Islandshästar

  Svara
 2. Hej, tack för ett mycket användbart årshjul. Går det att ha flera än 4 aktiviteter på en månad? Hur lägger man till fler? Likaså, hur byter man namn på månaderna (vill ha dem på engelska)? Stort tack igen!

  Svara
  • Hej! Du kan självklart lägga in fler aktiviteter och ändra namn och sånt, jag går igenom det i detalj i min kurs – där jag visar precis hur man gör för att få så många tårtbitar man vill i varje hjul, och dessutom hur man lägger in så många lager eller hjul man vill – och inte bara två. Ta dig en titt på den kursen får du se!
   :: David

   Svara

Lämna en kommentar