Gör en graf med prognos vs utfall

Idag kommer vi till en klassiker i Excel – prognos vs utfall! Det kan handla om en prognos över antalet deltagare och hur många som faktiskt kom, eller något helt annat. Hur kan man egentligen visa den här typen av data – prognos och utfall – i samma graf på ett snyggt sätt?

Har du gjort ett diagram med budget vs actuals

Själv tror jag nog att den vanligaste typen av sådan här graf är budget och actuals, eftersom det väldigt ofta handlar om att räkna med pengar i Excel. Men det finns många andra typer av jämförande grafer som man också gör i Excel med två uppsättningar data. Så länge som du har en prognos och någon form av resultet, så går det att göra med den här grafen.

Dagens torsdagstips handlar om hur enkelt det är att göra ett diagram som visar prognos och utfall. Du får se några små fiffiga knep i Excel, och vad jag brukar tänka på när jag gör grafer som har både en budget och ett utfall.

Prognos vs utfall i Excel

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.8 / 5. Antal röster 28

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

5 svar på ”Gör en graf med prognos vs utfall”

  1. Perfekt för den som undrat hur man på enklaste sätt ska få till att siffror visar något som är lätt att ta till sig.

    Svara
  2. Tack snälla för alla tips. Jag har följt dig under många år på linkedin och uppskattar alla dina inlägg. Du verkar kunna allt som behövs när det gäller excel!

    Svara
  3. Tack för dina tips med grafer, det är svårt att få de snygga, men i och med att du ger så många bra tips David, så lyckas jag numera få till det.

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr