Ta bort kopior och dubbletter i en lista!

Jag vet inte hur många gånger i veckan jag har en lista över något som jag snabbt behöver utföra några olika operationer på. Kanske ta bort kopior på rader? Det kan vara något ur en databas, eller något jag ska spara ner i en databas, eller så kan det handla om något helt annat – men ofta, ofta behöver jag ta bort dubbletter i den som en del av jobbet. Då kommer den här funktionen mycket väl till pass!

Man städar snabbt bort de rader man inte vill ha, och man kan välja själv hur Excel ska leta efter de här kopiorna som kan ligga utspridda i jättelånga listor. För att det skulle bli pedagogiskt gjorde jag exemplet i filmen till en kort lista, men jag har städat listor med åtskilliga hundratusentals rader då och då – och den här funktionen fixar det utan att blinka!

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster 0

Inga röster hittills, du får vara först!

2 tankar på “Ta bort kopior och dubbletter i en lista!”

  1. Underbar beskrivning. Hjälpte mig jättemycket. Men undrar om man skulle vilja se vilka som är dubbletter för då skall jag rätta upp det i en annan lista. Hm, går det tro? Tack ändå för ovan hjälp. Sparar mig jättemycket jobb framöver.

    Svara

Lämna en kommentar