Är du en dubbelduttare i Excel?

Dubbelduttare är vi nog allihopa i Excel, det är ju en väldigt kraftfull mekanism, och jag tror att den är en av de stora anledningarna till att Excel faktiskt fått den framgång som den har. Det är så otroligt enkelt att dubbelklicka på den lilla dutten och låta Excel flytta ner formeln automatiskt i alla celler nedanför.

MEN – det är inte det enda sättet att låta Excel fylla i celler, om du ställer dig i en tom kolumn i en tabell i Excel och skriver en formel, så flyttar Excel ner formeln åt dig, på liknande sätt!

Men nu har jag en fråga – brukar du använda tabeller i Excel?

Använder du tabeller i Excel?

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster 47

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

12 svar på ”Är du en dubbelduttare i Excel?”

 1. Använder tabeller till allt jag kan, då det både är snyggt och lättarbetat.
  I de få fall som tabell inte har kunnat användas så dubelduttar jag

  Svara
 2. Använder tabeller så ofta det går men det funkar inte där jag behöver det som mest… Jobbar ofta med stora tabeller (15-20 kolumner och hundratals rader) där det vore väldigt praktiskt med en tabell. MEN, i en av kolumnerna behöver jag färgkoda vissa celler manuellt och det funkar ju inte – väl? Kan man komma runt detta på något sätt?

  Svara
 3. Brukar inte använda tabeller överdrivet mycket. Men inser att jag kanske borde ;-). Tack för toppentips!

  Svara
 4. Bruker det mye, veldig ryddig og du har kontroll på tallene innenfor tabellen på en annen måte.Smart å bruke ved datavalideringsliste, da utvides tabbelen automatisk om du legger til flere data.

  Svara
 5. jag använder faktiskt tabeller mer och mer, eftersom de är rätt smarta precis som du visade: formler följer med och det blir direkt en ny rad när man tabbar i sista cellen etc. Tumme upp för tabeller!

  Svara
  • Ja, men visst är de fiffiga! Det är skönt med autocomplete när man använder kolumner någonstans med, tycker jag. Plus att de är bra att ha som grund när man gör Pivot-tabeller! 🙂

   Svara
 6. Dålig på det men blir vanligare och vanligare.

  Fundering har du nått tips hur man ska få till en lösning på mitt problem.
  Vi har daglig uppföljning av nyckeltal på avdelningar.
  Avdelningen, mål, utfall,(här vill jag ha tumme upp/ner, beroende på utfallet) har du tips hur man får till det. Ett alternativ är att utfallet blir rött/grön beroende på utfall.

  Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr