En lista med hål i?

Dags att städa upp en lista med hål i, kanske? Händer det dig också att du har sådana här “hål” i din data, och så vill du fylla i dem? Det här knepet har jag använt miljontals gånger, och det är lika enkelt som genialt tycker jag.

Det handlar helt enkelt om hur man kan göra för att snabbt fylla ut en lista som bland annat har tomma celler här och var. Det finns fler sätt att lösa detta på, man kan gå på Sök->Special och söka efter tomma celler och be Excel markera alla dem, och sedan skriva något i dem, men det här knepet är nästan ännu snabbare. Kanske är det därför som videon nedan bara är 42 sekunder?

Vad jag inte säger i filmen men som är viktigt är att jag markerat området som Excel ska söka i, så glöm inte att markerar hela listan (med Ctrl+A till exempel) innan du använder dig av det här knepet!

Brukar du använda dig av detta? Skriv en kommentar! 👇

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster 21

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”En lista med hål i?”

  1. En bra funktion, som jag också har haft användning av när jag har importerat data från affärssystemet och tusentalsavgränsningar gör att Excel inte begriper att det är tal utan tror att det är text.

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr