DELSUMMA : den enkla funktionen som ger dig summan bara av de rader du ser!

Här kommer en sådan där riktigt smart grej igen, det är en inbyggd funktion i Excel som är väldigt enkel att använda och ger dig väldigt mycket Excelkraft i en handvändning.

Du får här se hur funktionen DELSUMMA kan summera bara de rader som syns, som alltså inte gömda i ditt Excelark. Det kan vara ett väldigt smart sätt för dig att lära känna din data, om du plötsligt fått en större datamängd som du ska analysera och tolka, och sedan kanske skicka vidare någonstans.

Då är det smart att använda DELSUMMA, så du kan gömma dina rader och tolka vad det är du ser när du gör det. Du kanske jagar extremvärden som inte borde vara med i din datamängd, eller så kanske du vill hitta mönster genom att testa lite olika teorier.

För övrigt heter den SUBTOTAL i engelskt Excel.

ERRATA: I filken säger jag att subtotal eller delsumma visar summan av alla värden om du inte filtrerar, men vad jag menade var om du inte gömmer raderna! Så det är inte filtret den går på utan om du gömt raden eller inte.

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster 43

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”DELSUMMA : den enkla funktionen som ger dig summan bara av de rader du ser!”

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr