Summa.omf – kan man överleva en dag i Excel utan den?

Det är dags att gå igenom en enormt kraftfull funktion idag, den som heter Summa.omf eller sumifs i engelskt Excel. Den summerar ett område av celler om det står rätt saker på raderna bredvid området den ska summera.

Om du till exempel har en lista med leverantör | produkt | kategori | region | pris och du vill få fram summan av alla rader där det står en vill kategori, en viss region och en viss leverantör? Inga problem!

Vill du få fram summan av alla produkter av en viss kategori? Inga problem! Du kan trava upp så många argument du vill efter du angivit summa-området, bara du gör det på formatet “område” ; “vad det ska stå” ; “område” ; “vad det ska stå” och så vidare och så vidare!

Man kan använda sig av filter och summa också, men summa.omf har hängt med länge och jag tror att det är många som använder den dagligen. Har jag rätt? Brukar du använda denna? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster 30

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

3 svar på ”Summa.omf – kan man överleva en dag i Excel utan den?”

  1. Jag har inte använt dessa funktioner tidigare, men inser att jag i några fall ska göra det i framtiden

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr