Vilka lotter vann?

Det finns, som jag brukar säga, väldigt många olika sätt att lösa en uppgift på i Excel. Den här gången har vi fått en relativt enkel fråga:

Vi har sålt massa lotter (dock inte alla 5000), och ska dra 50 vinnare av de lotter vi sålt? Hur kan man ta fram svaret på frågan: vilka lotter vann?

/En trogen följare

Alltså – någon hade 5000 lotter. De har sålt en del av dem, men inte alla. Hur hittar man 50 lotter som sålts som kan bli de vinnande lotterna?

Hur hade du löst detta? Ge det en sekund och fundera lite först – så kommer du få se min video sen! Skriv gärna en kommentar och berätta hur du hade närmat dig en sådan här fråga.

Jag spelade in videon, för jag ville se om du tyckte det var intressant att se hur jag löste det. Det är väl lite av en “quick-n-dirty”-lösning, jag tog den första som slog mig, och den går säkert att optimera, men så här gjorde jag svaret till den som frågat!

Tyckte du om att få se mitt sätt att lösa det på? Skriv gärna en kommentar och säg om jag ska göra fler sådana här filmer, eller om det är bättre med mina mer “vanliga” filer?

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster 22

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

1 svar på ”Vilka lotter vann?”

  1. Jätterolig grej, som kanske inte jag har så stor nytta av, men visar hur mycket kul Excel kan användas till

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr