Gratis semesterschema 2023 i Excel för nedladdning

Är du intresserad av ett gratis Excelark för att planera semestrarna för år 2023? Här finns ett semesterschema åt dig!

Semestern kanske inte har börjat än, tvärt om kanske det är mer just nu än någonsin för dig? Vad passar bättre än att få en räkmacka serverad i form av ett Semesterplanering för nästa år (2023) så att du enkelt kan planera upp hur du och dina kollegor ska jobba? Ja – du får den här!

Här är nämligen ett Excelark som du kan ladda ner gratis om du vill där du kan planera både semester och jour. För att se hur man jobbar med filen, titta på den här väldigt korta instruktionsvideon.

Själva filen räknar ju ut hur många dagars semester man tar ut under året, och den är så smart att den räknar inte helger som semester, och du kan också lägga in strödagar genom att ange ett S i cellerna. Man kan också ange J för jour, om man vill ha koll på hur många som har jour. Du ser detta i exempelbilden längre ner.

Filmen ovan är en kortare version av detta, vill du veta mer detaljer om hur jag räknar för att få fram allting, så har jag gjort en exklusiv bonusversion av just det här torsdagstipset som ligger på YouTube på den här adressen.

Ladda ner ditt semesterschema

Är du intresserad av semesterplaneringen i Excel? Ja – filen finns gratis eller i en “stötta David”-version. Det är samma fil, men om du tycker det är en smart fil som du kommer ha nytta av under hela nästa år, så kanske det är värt att stötta mig med några kronor? Du väljer helt själv!

Hur ser Davids semesterschema ut?

Ett exempel på hur själva schemat kan se ut hittar du här:

Exempel på semesterschema i Excel
Exempel på semesterschema i Excel

På bilden ovan ser du att gröna celler betyder att någon har semester, röda celler är de röda dagar som infaller under 2023 (dessa finns i fliken “Röda dagar 2023” som du själv kan gå in och ändra i om din arbetsplats har andra röda dagar!).

Du ser också att jag angivit S i ett antal celler som betyder strö-dagar, alltså semesterdagar som ligger utanför intervallet “börjar semestern och slutar semestern”. Jag har också angivit J för jour, som då är de gula cellerna.

Längst ner ser man hur många som faktiskt jobbar, och hur många som har jour dag för dag varje dag under 2023, så att man kan planera sin verksamhet därefter.

Kuriosa om mitt semesterschema

Detta är det fjärde året i rad som jag ger ut en sådan här fil! Det är faktiskt ganska galet att föreställa sig. Det första året innehöll dock filen bara sommarmånaderna och inte hela året.

Anledningen till att jag skapade den här filen första året var att jag satt som konsult på ett kunduppdrag där just den här sammanställningen var rätt knepig att få till, för vi var konsulter från olika bolag och också ett antal anställda som fick ange sin semester i ett stort och bullrigt HR-system.

Så jag gjorde Excelarket bara för att själv få ordning på hur många som jobbade, och vem som hade jour ifall något skulle hända med systemet som vi utvecklade och förvaltade. Om du, Fredrik, som jag jobbade närmast med där mot all förmodan skulle läsa detta, så kommer här en speciell liten hälsning till dig!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 3.8 / 5. Antal röster 13

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”Gratis semesterschema 2023 i Excel för nedladdning”

 1. Hej om man vill ha samma upplägg i semesterschemat men för skiftgående personal . Hur ändrar man det

  Svara
  • Hej!
   Du får självklart skriva om Excelarket så att det passar din arbetsplats, det är bara att kavla upp ärmarna och köra på! =) Ett tips är att allt baserar sig på datumet som ser ut att det bara står “1” för första januari “2” för andra och så vidare, så den raden är vital för att filen ska fungera, och vill du räkna på ett annat sätt, så har du hela årets alla datum i den raden att utgå ifrån! =)

   Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr