Räkna ut antal timmar mellan två tider på olika dagar i Excel

Idag räknar vi ut hur många timmar det är mellan två klockslag på olika dagar i Excel. Alltså, från en tisdag förmiddag till en fredag eftermiddag. Vi går igenom hur man får fram både timmar, minuter och hur många dygn det handlar om.

Olika dagar

Datum är ju heltal i Excel, så om du har ett datum i A1 så går det utmärkt att skriva =A1+3 för att se vilket datum det blir tre dygn framåt, eller bakåt om du subtraherar 3 i stället. Men, i dagens film får du se hur man tar fram differensen mellan två angivna datum.

Tidpunkter är ju decimaler, så internt i Excel hanteras ett datum och klockslag som heltal, decimal och det gör att man lätt kan lägga till och ta bort timmar från ett datum. Tänk dig att du skulle ha ett datum och klockslag i B1, då kan du lätt lägga till 12 timmar på det genom att skriva =B1+0,5 och så kommer Excel själv hantera om det går över midnatt och blir ett annat datum. Så, 12 timmar är en halv, sex timmar är 0,25 och så vidare.

Antal timmar

Nu tror jag att om du läst den här texten, så kommer du redan ha räknat ut hur man löser frågan : jag har ett datum och klockslag i den här cellen och ett annat datum och ett annat klockslag i en annan cell och jag vill veta hur många timmar det är mellan dem.
Så, utan vidare dröjsmål – här kommer veckas torsdagstips:

En gratis lathund, bara för dig att ladda ner!

Lite mer om datum i Excel : jag har faktiskt en lathund eller cheat sheet som jag brukar tänka på dem som, om just det här. Den finns här på Stavegard.se och du kommer till den om du trycker på knappen här:

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.8 / 5. Antal röster 15

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr