Filterknappars guld

Så den här veckan ska vi prata om hur värdefulla filterknapparna är i Excel. Vill du filtrera fram de tio översta värdena? Inga problem! Vill du ha ett filter som bara visar dig de som är under medel? Fixat utan att blinka! Filter per färg? Löst!

Ta dig en titt på veckans film så får du se exakt hur man gör, och varför det är så smidigt i Excel med olika sorters filter!

Bonus

Sedan var det någon som tipsade mig om en rolig liten skämtvideo om Excel som jag inte sett innan (jag har ingen relation till de som gjort videon), som jag tänkte tips om här:

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.9 / 5. Antal röster 24

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”Filterknappars guld”

  1. Tack för kul tips, intressant med färgläggningen. Frågan är om jag kan använda mig av det i flera funktioner typ Antal.Om(A:A;font=röd), skulle kunna vara intressant faktiskt.

    Svara
    • Jodå, du kan göra så – enklast är nästan att använda villkorsstyrd formatering för att få Excel att bestämma färgen på texten, och sen kan man filtrera som man vill. Ett annat smart exempel är att använda villkorsstyrd formatering på alla dubbletter i en lista, och sedan filtrera bort eller fram just de.

      Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr