Kopiera en grafs stil

Har du anpassat stilen på ett diagram i Excel, och sedan vill du föra över dess design till en annan graf? Då är det här tipset för dig, för här får du se exakt hur man gör det. Det är nämligen så att “Hämta format”-knappen fungerar inte på grafer. Vad man i stället gör, och som jag visar i filmen nedan, är att man måste kopiera grafen som man jobbat klart med – en helt vanlig “copy”, och sedan markerar man grafen som ska se likadan ut, och gå på “klistra in” och väljer “special”, och sedan “enbart format” – ja – du får se hur man gör i videon nedan!

I videon pratar jag också om min bok Diagram helt enkelt, och mer information om den boken och hur du kan köpa den hittar du här:

Varför ändrar man en grafs stil?

Att ändra färg och stil på grafer kan vara som en kreativ palett illustrera dina data. Genom att leka med olika färger och stilar kan du göra dina grafer mer än bara siffror och linjer – det kan göra det lättare för dig att berätta just den historien du vill berätta med din graf.

Genom att välja färger som kompletterar varandra eller kontrasterar kan du hjälpa dina läsare att enkelt urskilja olika datapunkter och trender. Genom att ändra på stilen så den passar just det du vill betona, så hjälper du läsaren av grafen genom att rikta uppmärksamheten åt det hållet, och faktiskt på det sättet göra ditt diagram mer minnesvärt.

Så – att ändra färg och stil på grafer handlar inte bara om estetik – det handlar om att kommunicera effektivt. Genom att skapa visuellt tilltalande grafer kan du engagera dina läsare och hjälpa dem att förstå komplex information på ett övertygande sätt.

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.9 / 5. Antal röster 27

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

1 svar på ”Kopiera en grafs stil”

  1. Hej David,
    Jag älskar dina tips. Jobbar dock mest i google spreadsheet. Har du några planer på att även inkludera instruktioner för spreadsheet?

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr