Slicer eller utsnitt i Excel – för att filtrera din data

En slicer eller ett “utsnitt” i Excel är ett mycket enkelt sätt att filtrera ett innehåll i Excel – det kan handla om en tabell som i veckans avsnitt, men det går också att använda på andra ställen i Excel (skriv en kommentar om var du brukar använda dessa, eller läs kommentarerna så får du se vad andra använder slicers till!)

Det finns en del funktioner vars namn är så bra på engelska, att jag har svårt att använda den svenska översättningen, även när jag har en svensk version av Excel framför mig – och det här är en av de funktionerna. Slicer är verkligen ett passande namn, och jag kan tycka att översättningen utsnitt inte är lika bra (med jag är å andra sidan inte speciellt bra på att översätta termer, så jag hade kanske inte gjort det bättre själv!)

Du kan alltså filtrera innehållet i en tabell, som jag visar i veckans film:

Men det finns ju som sagt andra användningsområden! Skriv gärna en kommentar om du brukar använda dessa! (Men om ingen skriver en kommentar gör jag det själv!)

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.7 / 5. Antal röster 44

Inga röster hittills, du får vara först!

Missa inte nästa tips!

Skriv in din e-post här så får du mitt nyhetsbrev som jag skickar ut varje gång jag lägger ut ett nytt torsdagstips:

Nyfiken på fler tips i Excel? Här är till exempel tre:

6 reaktioner på ”Slicer eller utsnitt i Excel – för att filtrera din data”

  1. Inget som jag har använt än. Men det kommer börja användas så ofta som man sitter och väljer i tabellfiltrena för att få ut listan på olika sätt, detta var underbart tips.

    Dock undrar jag varför man ska gå till infogamenyn för att få utsnitt när “Infoga utsnitt” ligger på tabelldesign som öppnas när man skapar en tabell….

  2. kjell.magnusson

    Intressant att man har sett grönmes i Kärna och Hälsingborg. Annars finns den ju bara i bergsområden i Asien.

  3. Fungerar även i pivottabeller och pivotdiagram. Jättebra funktion som är toppen när mottagaren är mer ovan excelanvändare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *