R

Under sommaren 2020 satsade jag och några vänner på en serie inlägg på LinkedIn under banderollen ÖtillA, där vi varje dag gick igenom ett inlägg kring den dagens bokstav. Här har jag samlat dessa inlägg.

Dagens bokstav R : =randbetween(10;20) är ett sätt i #Excel att få slumptal mellan 10 och 20 (heltal). På svenska heter den =slump.mellan(10;20).

Själv använder jag den här funktionen jättemycket när jag skapar mina #torsdagstips för att slippa hitta på siffror själv, och sedan gör jag en “copy” och sedan på samma ställe “paste as value” så slipper det hela tiden skapas nya slumptal (vilket skulle störa i videon!).

Jag har faktiskt påbörjat ett Excelark som genererar testdata, en kundlista och en försäljningslista som man kan ha till hands. Är det något du tycker verkar intressant? Skriv en kommentar om du tycker jag ska färdigställa det och lägga ut som ett torsdagstips i framtiden någongång!

Hur användbart var detta tips?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster 0

Inga röster hittills, du får vara först!

Behöver du personlig hjälp?

Ibland kör man ju fast och behöver bara en liten hjälp på traven eller en knuff åt rätt håll. Vet du att jag säljer personlig Excelhjälp per timme? Läs mer här!

Bland de här kategorier finns många fler tips!

Grafer och diagram
Snabba upp arbetet
Nörderier
Allt om listor
Fiffiga funktioner
Bearbeta texter
Felsökning
Excels fiffiga gränssnitt
Datum och tider
Grunderna i Excel
Hantera data
Exempelfiler
Dashboards i Excel
Tips i Textformat

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr