Kan en inspirationsföreläsning lära mig Excel?

Excel är ett stort, omfattande och faktiskt riktigt mäktigt program och det finns många sätt att lära sig att använda det. Bland annat inspirationsföreläsningar, men här är några sätt att få grundläggande kunskaper i Excel:

 • Studera dokumentationen: Microsoft har en ganska dokumentation på sin webb, som du kan använda för att lära dig Excel.
 • Ta en kurs: Du kan ta en kurs i Excel här på min webbplats, där du kan gå igenom varje moment på egen hand, och ta så lång tid på dig som du behöver. Varje moment är kort och koncist och du lär dig en sak i taget.
 • Öva: Det är viktigt att öva vad du har lärt dig så att det blir en vana. Du kan använda övningsfiler för att få utlopp för din kreativitet och lära dig mer om programmet.
 • Låt mig hålla en inspirationsföreläsning i Excel! Det är ett utmärkt sätt att lära sig nya saker om programmet och få inspiration till att använda det på nya sätt.

Hur svårt är Excel?

Excel kan vara så svårt eller så enkelt som du vill göra det. För grundläggande saker som att lägga in data och göra enkel beräkning är det inte svårt att komma igång. Men desto mer avancerade saker du vill göra, desto mer komplext blir programmet. Men med övning och dedikation kan du lära dig att göra allt från enkla kalkylblad till avancerade automatiseringar.

Vad är goda kunskaper i Excel då?

Man kan säga att en bra grund i Excel inkluderar:

 • Använda grundläggande funktioner som SUMMA, MIN/MAX och MEDEL.
 • Skapa enklare diagram och tabeller.
 • Använda avancerade funktioner som INDEX och MATCH.
 • Automatisera inläsning av data.
 • Skapa anpassade formler och funktioner.

Vad kan du göra med Excel?

Med Excel kan du göra allt från enklare kalkylblad till avancerade analyser och rapporter. Du kan:

 • Samla in, organisera och analysera data.
 • Skapa diagram och visualiser
 • a data för enklare förståelse.
 • Använda formler och funktioner för att automatisera beräkningar.
 • Skapa anpassade formler och funktioner för att lösa specifika problem.
 • Automatisera arbetsflöden och rutiner med hjälp av makron.
 • Använda den inbyggda databasfunktionaliteten för att hantera stora mängder data.
Inspirationsföreläsning i Excel med David Stavegård

Hur gör man ett diagram i Excel?

Det finns flera sätt att skapa diagram i Excel, här är en enkel guide till att göra ett:

 1. Välj data som du vill inkludera i diagrammet.
 2. Gå till fliken “Infoga” och välj “Diagram”.
 3. Välj den typ av diagram du vill skapa (t.ex. stapeldiagram, linjediagram, etc.).
 4. Klicka på “OK” och diagrammet kommer att skapas baserat på den data du valt.
 5. Du kan sedan justera och formatera diagrammet efter dina behov.

Du kan också besöka den här sidan och få massor av korta tips om hur man gör smarta och snygga diagram!

Är Excel en databas?

Nja, är väl svaret på den, Excel har viss inbyggd databasfunktionalitet, men det är inte en traditionell databas i samma bemärkelse som t.ex. Microsoft Access eller SQL Server. Excel är mer ett kalkylprogram med en del inbyggd databasfunktionalitet som låter dig hantera och analysera stora mängder data.

Hur många blad kan man ha i Excel?

Det är inte ett begränsat antal blad som du kan ha i ett Excel-dokument. Du kan ha så många blad som du behöver för att organisera och hantera dina data.

Hur många av varje Excel?

Microsoft Office 365-prenumeranter kan installera upp till fem installationer av varje Office-program, inklusive Excel, på olika enheter såsom datorer, bärbara datorer och mobila enheter.

Sätt att få bättre självförtroende med Excel

För att få bättre självförtroende när du använder Excel är det viktigt att du övar och fortsätter att lära dig. Prenumerera till exempel på mitt nyhetsbrev, så får du tips varje vecka som lär dig nya saker i Excel.

Du kan också delta i en av mina inspirationsföreläsningar tillsammans med dina kollegor som också vill lära sig mer om Excel. Tillsammans kan ni lära er av varandra och utveckla era färdigheter. Som en bonus kan du få tillgång till övningsfiler och bonusfiler som kan hjälpa dig på vägen.

IMG 2529

Sammanfattning

Man kan säga att Excel är ett mäktigt program, som kan hjälpa dig att organisera, analysera och presentera data på ett effektivt sätt. Genom att fortsätta öva och lära dig, samt delta i inspirationsföreläsningar tillsammans med en grupp, kan du förbättra dina kunskaper och öka ditt självförtroende när du använder Excel. Med övningsfiler och bonusfiler som stöd, kan du snabbt bli en proffs på att använda Excel och ta din dataanalys till nästa nivå.

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr