Namnge celler automatiskt i Excel!

Det finns tillfällen då det är väldigt smart att namnge celler tycker jag. Men, ibland har man rätt många celler att namnge. Då finns det en riktig liten “doldis” i Excel som kan vara till din hjälp!

Jag är ju lite nyfiken, brukar du använda dig av den här funktionen? Brukar du namnge celler på det här sättet? Kanske till och med använder du den automatiska funktionen? Berätta i en kommentar här nedanför!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.1 / 5. Antal röster 8

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

8 svar på ”Namnge celler automatiskt i Excel!”

 1. Halloj,
  använder absolut namngivna områden. Supersmidigt när man skall göra lite längre formler, t ex när man ska kontrollera fördelsberäkning av frakt eller göra fraktkalkylatorer som är baserade på en matris.

  Tack för en bra sida och många bra tips.

  Trevlig helg.

  Svara
 2. Absolut använder jag det. Supersmidigt – dock visste jag inte att det gick att namnge många celler på en gång som du visade. Stort tack – inte bara för detta tipset utan alla som du så generöst delar med dig av.

  Svara
 3. Japp, jag använder detta ibland när formeln blir lite lång och det underlättar då betydligt att se namnet på det som ska ta hänsyn till i formeln.

  Svara
 4. Hallå David, Namngivna celler ökar helt klart läsbarheten i formlerna, vilket annars är Excels stora Akilleshäl. Ett sak som händer då man namnger cellerna är emellertid att de inte blir lika tydligt markerade då man dubbelklickar i den underordnade cellen eftersom kryssen i hörnen försvinner. I ett stort beräkningsark kan detta också påverka läsbarheten då man ska försöka spåra ett fel.

  Svara
 5. Jag brukar använda den funktionen ganska regelbundet. Framför allt i kombination med indirekt funktionen när man har ett dokument som ska fyllas av verksamheter och underlätta valmöjligheterna.

  Svara
 6. Hej!
  Jag använder endast namngivna celler. Annars kan jag inte hålla ordning på vad det är jag gör. 🙂

  Ha en fin och bra dag

  Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr