Vilka rader från den här listan finns också med i en annan lista i Excel?

Listor i Excel – jag tror aldrig mina torsdagstips kommer sina kring det samtalsämnet – jag tycker det är så himla kul! Ta det här enkla exemplet där vi har en lista med anmälda till ett webinarium och en mailinglista – och tack vare att jag jämför dem på just det här sättet som jag gjorde – så lär vi oss saker om listorna! Det är så intressant att man kan lära sig så många olika saker när man bara gräver ner sig lite och nördar lite kring – listor i Excel!

Olika sätt att jämföra en lista i Excel

Det finns så klart mängder av olika sätt man kan jämföra listor på, beroende på hur listorna ser ut men framför allt också på: vad är det du egentligen vill veta? Ibland är det bra att ta ett steg tillbaks och fundera på om man kan omformulera frågan. Kan du tänka ut frågan på ett sätt som är lättare att översätta till något som låter mer som Excel fungerar?

Jag har i tidigare torsdagstips visat vlookup eller letarad (torsdagstips med vlookup här) som också jämför två listor, och jag har också pratat om den relativt nya funktionen xlookup eller xletaupp (xletaupp förklarat i ett Torsdagstips här), men nu är det dags att titta på antal.om (tidigare har jag visat hur man använder en närbesläktad funktion som heter summa.omf i ett inlägg (torsdagstips om summa.omf).

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.6 / 5. Antal röster 19

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr