Gör din egna minigraf i Excel!

Den här gången kommer ett mycket snabbt litet enkelt sätt att göra en egen minigraf i Excel. Det finns så klart många olika sätt man kan göra det här på, men här är en som jag tycker kan vara fiffig ibland – nämligen att använda funktionen “REP” som upprepar en text så många gånger som man själv vill. Skickar man då in en emoji i sitt Excelark – ja, då uppstår det magi!😃

Det här går även att lösa med till exempel villkorsstyrd formatering eller så kan man uppnå ungefär samma effekt med sparklines, men ibland vill man kanske bara snabbt få något som visar olika storlekar för dig, för att göra en snabb kontroll av siffrorna bara, kanske inte ens något du vill ha kvar sen. Bara en blixtsnabb ögonblicksbild? Då kan det här vara lämpligt!

Märk väl att det här lilla tipset inte är vad boken kommer handla om som jag skriver, det här var mest en “appropå att jag skriver en bok”!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.3 / 5. Antal röster 38

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”Gör din egna minigraf i Excel!”

  1. Masse flotte og nyttige tips, veldig bra. Slik ser den ut på norsk versjon; =GJENTA(“V!”;B1)

    Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr