Sök i Excel med och utan wildcards/jokertecken

Även den lilla till synes enkla sökrutan i Excel är laddad med ganska kraftfulla funktioner. Till exempel kan man använda sig av jokertecken (eller wildcards) för att söka i sitt Excelark om man inte vet exakt vad det är man söker efter.

Du kanske inte vet precis hur ett ord är stavat, då kan du använda dig av frågetecken om det är ett enda tecken du är osäker på. Om du är intresserad av att söka efter alla celler där en del av ett ord ingår kan du också använda dig av stjärnan.

Men – hur gör man om det man vill söka efter är ett frågetecken eller en stjärna? Jo – man kan också faktiskt söka efter just de tecken som är jokertecken om man vill det. Ta dig en titt på veckans torsdagstips får du se!

Hur användbart var detta?

Klicka på en stjärna för att rösta!

Medelbetyg 4.4 / 5. Antal röster 23

Inga röster hittills, du får vara först!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev

Missa inte när det kommer nya tips!

Inget spammande, jag kommer aldrig sälja dina uppgifter - du får bara ett bra Exceltips varje torsdag - rätt in i inkorgen!

Vill du se fler tips direkt? Här är tre till!

2 svar på ”Sök i Excel med och utan wildcards/jokertecken”

 1. Inte helt säker på att jag förstår. Du söker på “Be?old” och får träff på “Behold” och “Bexold” men inte “Bexhold”. Verkar rimligt tycker jag: Du har ett frågetecken men i “Bexhold” skulle du behöva två, precis som hjälpen säger.
  “Be[h]old”
  “Be[x]old”
  “Be[xh]old”

  /Peter

  Svara
 2. Lite konfunderad…
  För mig är * jokern för alla tecken och ? för enstaka tecken…

  Så är det dessutom beskrivet i Hjälpen i min excel (2019 svensk).

  MEN det funkar precis som du beskriver .-) ?is ger mig “Denis” och “Ja*nis”

  Lade till Bexold och Bexhold i tabellen. Testade söka “Be?old” och då blir det träff “bara” på “Behold” och “Bexold” men inte “Bexhold”.

  Så ? funkar som * när det används i början eller slutet av ett sök? Känns lite opedagogiskt men kan ju alltid (miss)brukas till det bättre?

  Hi5
  Stefan

  Svara

Lämna en kommentar

Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr