< Tillbaks till alla gratisfiler

SWOT Analys.xlsx

Gratis Swot analys

Vad handlar den här filen om?

Här har jag gjort en SWOT-analys i Excel, som du får ladda ner helt gratis. Detta är en klassisk Styrkor / Svagheter / Möjligheter / Hot analys, som är en mycket bra gruppövning att genomföra. I filen SWOT-analys.xlsx hittar du också en liten anvisning i första fliken som väl är bra att titta igenom om det var ett tag sedan du gjorde en sådan här.

Den visar hur man räknar ut hur många dagar det är mellan datum, hur man får fram om ett datum är en vardag eller inte, och många andra fiffigheter som Excel döljer under motorhuven.

Vad är en SWOT-analys?

SWOT-analys är en metod för att identifiera en organisation eller ett företags styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Det är en strategisk verktyg som används för att hjälpa till att förstå hur en organisation kan utnyttja sina styrkor, övervinna sina svagheter, utnyttja möjligheterna och undvika eller hantera hoten. En SWOT-analys innefattar att identifiera och undersöka faktorer både inom och utanför organisationen som kan påverka dess prestation och framgång.

Få SWOT-filen gratis!

Fyll i din e-postadress här nedan och du kommer få en länk till filen i din inkorg. Du kommer också få en gratis prenumeration på mitt korta nyhetsbrev som kommer varje torsdag med länk till veckans Exceltips.

  Du kommer inte bli spammad. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

  Vad säger de som testat filen?

  Rated 5,0 out of 5
  2023-11-06

  SWOT går att använda till så mycket och tack vare den här mallen så blir det mycket tydligare. Bra med exempel.

  Lena
  Rated 5,0 out of 5
  2023-10-12

  Enkelt och överskådligt!

  Jan-Olof Berglund
  Rated 4,0 out of 5
  2023-10-09

  SWOT-analys även kallat fyrfältsanalys är ett oerhört bra verktyg för att analysera företag, arbetsätt, kompetens, hot och risker etc. Din Excel-fil är ett strålande bra bra att dokumentera resultatet av en en genomförd SWOT på distans. Jag gillar att dokumentera i skarpt läge.

  Jan Qvarnström
  Rated 5,0 out of 5
  2023-05-25

  Excel Kung Stavegård!

  Necati Sertcanli
  Artikel tillagd till varukorg.
  0 artiklar - 0,00 kr