xletaupp (eller xlookup) inkl bonusklipp!

Idag får du lära dig xletaupp eller xlookup – en värdig ersättare för letarad eller vlookup! Det här är en nykomling i Excel-världen, nåja, Microsoft lanserade den för något år sedan ungefär. Det är en väldigt kraftfull och snabb funktion för att leta igenom listor och returnera värden i Excel, och sanningen är väl att vi sitter med listor rätt ofta i Excel? Jag hamnar väldigt ofta i att man måste leta fram olika värden ur långa listor med text eller tal. Tidigare använde jag vlookup till detta, men nu använder jag faktiskt nästan bara xlookup (även om ordet vlookup sitter kvar i fingrarna när man skriver!).

Jag tyckte faktiskt att torsdagstipset blev lite väl långt, så därför klippte jag ner det lite, och så fick det bli ett bonusklipp till alla er som besöker min webbplats! Så här nedan kommer det:

Bonusklipp till xletaupp / xlookup!En sista grej innan du kan gå vidare – flera säger att jag inte dyker upp på LinkedIn lika ofta nu, jag tror att de ändrar sina algoritmer, då och då så att mina torsdagstips ibland inte visas för alla. För att du inte ska missa något, varför inte prenumerera på mitt nyhetsbrev? Då får du varje torsdag en länk till tipset, så du kan titta på det när du har tid och lust!

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Tyckte du det var ett bra tips?

Tror du någon mer har nytta av det? Dela med dig! Det är inte svårare än att trycka på någon av knapparna nedan!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Mejl

Nyfiken på fler tips i Excel? Jag har mängder!

7 reaktioner på ”xletaupp (eller xlookup) inkl bonusklipp!”

 1. Stein Garnes

  Supertips!
  Men – jeg forsøkte å bruke dette til å finne unike verdier i en kolonne på ca 3000 rader (der det kanskje er 100 unike) – det fikk jeg ikke til. Kanskje du har et annet torsdagstips der du viser hvordan man kan gjøre slikt?

 2. Kenth Nilsson

  Hej David. Toppen med tipsen om Vlookup. Jag använder det och funkar jättebra. Men jag har en fråga angående denna funktion.
  Har ett excelblad med massor av data, sedan ett excelblad som försättsblad vilket hämtar upp data med Vlookup.
  Databasbladet innehåller även ”kommentarer”. Till frågan, går det att få med kommentaren också?

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.