Radioknappar i Excel – en valutaomräknare!

Vi har faktiskt aldrig pratat om radioknappar i Excel tidigare, så idag är det dags! I dagens torsdagstips får du lära dig hur du kan göra en valutaomvandlare. Jag har valt det bara för att få visa hur lätt det är att använda radioknappar i Excel. Det börjar faktiskt med att du lär dig hur man ens får möjligheten att lägga in dem i Excelarket. Därefter får du lära dig hur man kopplar dem till en cell, och därefter lär du dig hur du kan ha formler som påverkas av vilken radioknapp man valt. Ja, det låter mycket krångligare än vad det är – ta dig en titt så får du se själv! Vad tycker du – var det krångligt?

Den gratiskurs jag nämner i filmen finns här: om OM, en gratis mikrokurs

Radioknappar i Excel – inte svårt alls!

Eftersom kryssrutor är så nära besläktat med radioknappar så tänker jag att om du tyckte det här var ett tips, så får du gärna ta dig en titt på ett annat Torsdagstips. Jag tänker så klart på min “Ultimata todo-list med extra allt!” där jag visar hur man använder kryssrutor. Tekniskt är de väldigt lika varandra, men med kryssrutor kan ju kryssa i och ur flera, medans radioknapparna är ju bara en i taget, och själva tipsen skiljer sig åt också.

Tyckte du det var ett bra tips?

Tror du någon mer har nytta av det? Dela med dig! Det är inte svårare än att trycka på någon av knapparna nedan!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Mejl

Nyfiken på fler tips i Excel? Här är till exempel tre:

2 reaktioner på ”Radioknappar i Excel – en valutaomräknare!”

  1. kjell magnusson

    Radioknapparna är kul. Kan man flytta över radioknapparna och tabellen i SEK eller $ till sin powerpoint-presentation?

    1. Jodå, det går – om man kopierar alla celler och väljer klistra in special i PowerPoint och väljer “Microsoft Excel kalkylblad (kodobjekt)”. Jag är osäker på om kryssrutorna följer med då, men jag tror det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.