Ta bort kopior och dubbletter i en lista!

Jag vet inte hur många gånger i veckan jag har en lista över något som jag snabbt behöver utföra några olika operationer på. Kanske ta bort kopior på rader? Det kan vara något ur en databas, eller något jag ska spara ner i en databas, eller så kan det handla om något helt annat – men ofta, ofta behöver jag ta bort dubbletter i den som en del av jobbet. Då kommer den här funktionen mycket väl till pass!

Man städar snabbt bort de rader man inte vill ha, och man kan välja själv hur Excel ska leta efter de här kopiorna som kan ligga utspridda i jättelånga listor. För att det skulle bli pedagogiskt gjorde jag exemplet i filmen till en kort lista, men jag har städat listor med åtskilliga hundratusentals rader då och då – och den här funktionen fixar det utan att blinka!

Tyckte du det var ett bra tips?

Tror du någon mer har nytta av det? Dela med dig! Det är inte svårare än att trycka på någon av knapparna nedan!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Mejl

Nyfiken på fler tips i Excel? Här är till exempel tre:

2 reaktioner på ”Ta bort kopior och dubbletter i en lista!”

  1. Underbar beskrivning. Hjälpte mig jättemycket. Men undrar om man skulle vilja se vilka som är dubbletter för då skall jag rätta upp det i en annan lista. Hm, går det tro? Tack ändå för ovan hjälp. Sparar mig jättemycket jobb framöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.