David Stavegård, författare, inspirationsföreläsare och Excelglad
excel helt enkelt och diagram helt enkelt

KÖP MINA BÖCKER

Under våren 2021 släpptes Excel helt enkelt och i mars 2022 kom Diagram helt enkelt (båda skrivna av mig David Stavegård). Två böcker vars syften är snarlika, att vara ögonöppnare och få läsare att tänka på ett nytt och smartare sätt!

ekurser om Excel

EKURSER

Från början spelade jag bara in korta Torsdagstips om Excel, men med tiden började ett behov växa fram att gå djupare in i vissa lösningar. Detta blev mina eKurser.

Här kan du läsa lite mer om mig, du hittar också mitt CV och litegrann om min bakgrund.

TORSDAGSTIPS MED DAVID

Sedan juni 2018 har jag publicerat ett nytt tips om Excel i form av en kort videofilm varje vecka. Jag kallar dem Torsdagstips, och på den här sidan har jag samlat ihop alla – inklusive bonusfilmer som bara publiceras här.

FILER ATT LADDA NER

Folk började fråga mig om de kunde få filen från mina Torsdagstips, och det klart att de kunde. Jag gillar inte att skicka filer, utan laddade upp dem här. Det har blivit en stor mängd filer nu, både mallar, övningsfiler och PDFer.

Inspirationsföreläsning i Excel med mig David

Jag brukar påstå att jag är den enda i Sverige som håller inspirationsföreläsningar i Excel, och har under alla åren hittills inte blivit motbevisad. Det går att hålla inspirerande föreläsningar om Excel – tro mig! Det är en av många fina kommentarer jag fått av deltagarna.

MVP Logo Horizontal Preferred Cyan300 RGB 300ppi

Utnämnd till Microsoft MVP inom Excel 2021

Det är faktiskt med stor stolthet jag tog emot utmärkelsen MVP inom Excel från Microsoft år 2021, jag hade det som ett av mina mål med satsningen på torsdagstipsen, och när jag fick mailet från Microsoft så stannade hjärtat lite.

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Om du vill få en påminnelse om när det finns ett nytt tips här på sidan,
skriv in din e-post i rutan här nedanför. Då får du ett litet mail av mig
varje gång det finns ett nytt tips. Ingen spam, inte överdrivet ofta bara
en trevlig påminnelse från mig.


Om mig

Här kan du läsa lite mer om mig, du hittar också mitt CV och litegrann om min bakgrund.


Om torsdagstipsen

Så här går det till när jag spelar in ett torsdagstips

Vad händer egentligen bakom kulliserna?Vad säger kunderna?

Att snabbt presentera data som är överskådlig och informativ för olika avdelningar i ett företag kan ofta vara svårt. Jag specificerade mitt dilemma och David hjälpte mig inom en tidsram som tajt. Han visade ett stort kundfokus och var hela tiden engagerad!


Rickard Viktorsson,
Project Coordinator på Koenigsegg Automotive AB
Den största behållningen tycker jag var att boken utgår mycket från mottagaren/läsaren av dokumenten. Att man inte bara radar upp en massa funktioner och finesser som programmet klarar av-som de flesta instruktionsböcker gör. Utan att man väver in hur ögat är tränat att se, hur hjärnan följer och registrerar- och därför ska Excel-dokumenten utformas därefter, för att bli lätta att begripa.

Helena Kroon,
David är inte bara galet vass på Excel, han har ett synnerligen stort intresse och kunskap om LinkedIn och dess algorithm. Allt presenteras på ett underhållande sätt, missa inte en möjlighet att ta del av Davids föreläsning!


Mattias Dahlquist,
Messe Frankfurt Sweden Norway
Artikel tillagd till varukorg.
0 artiklar - 0,00 kr