Slå ihop innehållet i celler? Inga problem!

Jag har på sistone rätt ofta fått frågor om hur man slår ihop celler med varandra på ett enkelt sätt – och då tänkte jag att det var dags att göra ett torsdagstips om det. Här visar jag inte bara hur man slår ihop ett par celler, utan jag visar också hur man bara kan ta en del av en cells innehåll (i det här fallet första bokstaven).

Tyckte du det var ett bra tips?

Tror du någon mer har nytta av det? Dela med dig! Det är inte svårare än att trycka på någon av knapparna nedan!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Mejl

Nyfiken på fler tips i Excel? Här är till exempel tre:

2 reaktioner på ”Slå ihop innehållet i celler? Inga problem!”

  1. Superbra tips, specielt LEFT(C3;1), den kommer jag att använda mycket. Jag funderar dock på hur man skulle göra för att få det tvärtom. en cell med fulständigt namn som jag vill splitta upp i en cell med förnamn och en med efternamn.

    Som vanligt David, TACK! många av dessa tips kan man redan men det kommer en del golden tips ibland som bara gör det så bra.

    1. David Stavegård

      Hej! Det kommer fler tips i den här “serien” kring just hur man splittar upp namn och sånt – så bara häng kvar här (eller connecta med mig på LinkedIn om du vill) så kommer du få de tipsen också!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

På Stavegard.se används kakor för att löpande förbättra webbplatsen. Du väljer själv om du accepterar kakor. Klicka här för att läsa mer om detta.